DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Pieteikšanās platību maksājumiem pagarināta līdz 31. augustam

Lai lauksaimnieki varētu pieteikties atbalsta veidiem, kas saimniecībām būtu atbilstoši un uz kuriem tie nepieteicās līdz 26. jūnijam, šogad ir pagarināts pieteikšanās termiņš platību maksājumiem. Ģeotelpiskā iesnieguma labojumus, kā arī jaunus pieteikumus varēs iesniegt līdz šī gada 31. augustam.

Jāņem vērā, ka no jauna pieprasītajam atbalsta veidam tiks piemērots 10% samazinājums.

Vēršam uzmanību, ka tiem lauksaimniekiem, kas iesniegs papildinājumus un jaunos ģeotelpisko pieteikumus, ir jārēķinās ar iespējamām papildu kontrolēm, lai pārliecinātos par norādīto datu patiesumu. Savukārt citu lauksaimnieku savlaicīgi iesniegtos pieteikumus, lai saņemtu avansa maksājumus, šis process neietekmēs.

Pieteikšanās platību maksājumiem un labojumu veikšana LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā būs iespējama no 11. augusta.


Eko-shēma “Saudzējošā lauksaimniecības prakse”

Tā kā lauksaimniekiem ir sākušies rudens sējas darbi nākamajam gadam, LAD patlaban veic nepieciešamās izmaiņas mobilajā lietotnē, lai klienti varētu iesūtīt foto attēlus par minimālo augsnes apstrādi 2024. gada sezonai. Ja zemes apstrādes darbos tiks izmantota tiešā sēja vai augsnes joslu apstrāde, tad foto materiālus mobilajā lietotnē iesūtīt nevajadzēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI