DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izsludināts konkurss uz “Elektroniskie sakari” padomes locekļa amatu

Publicitātes attēls

Otrdien, 8. augustā, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz VAS “Elektroniskie sakari” neatkarīgā padomes locekļa amatu, kura atbildībā būs elektronisko sakaru un IKT joma.  Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 30. augustam.  

Galvenie priekšnosacījumi, lai piedalītos konkursā, ir kandidāta nevainojamā reputācija, augstākā izglītība uzņēmējdarbības, vadības zinātņu, ekonomikas, informācijas tehnoloģiju vai citā pielīdzināmā jomā. Nepieciešama vismaz trīs gadu profesionālā darba pieredze elektronisko sakaru vai IKT jomā, tikpat ilga pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā vai vismaz divus gadus padomes locekļa amatā. Konkursam kvalificējas arī pretendenti ar vismaz trīs gadu pieredzi vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kas atbildīga par elektronisko sakaru vai digitālās transformācijas nozares politikas veidošanu vai īstenošanu vai vismaz piecu gadu pieredze vadošā akadēmiskā personāla amatā, veicot pētniecību elektronisko sakaru, telekomunikācijas un radiosakaru jomās. Tāpat kandidātiem nepieciešamas valsts valodas prasmes C1 līmenī un angļu valodas prasmes ne zemākas par B2 līmeni.

Lai kandidētu uz neatkarīgās padomes locekļa amatu, nepieciešama pieredze digitālās transformācijas projektu īstenošanā un izpratne par aktualitātēm tehnoloģiju attīstībā un 5G, kā arī par uzņēmuma “Elektroniskie sakari” darbības jomām. Kā arī vēlamas zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību un korporatīvo pārvaldību.

Tāpat pretendentiem pienākumu pildīšanai nepieciešamas tādas vadības kompetences kā spēja pieņemt lēmumus un atbildība, stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana un pozitīva attiecību veidošana un uzturēšana.

Īpašie nosacījumi kandidātiem:

Konkurss norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā nominācijas komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrās kārtas laikā paredzētas pretendentu intervijas, kuru laikā konkursa dalībnieki nominācijas komisijai prezentēs savu stratēģisko redzējum par valsts uzņēmuma galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un sniegs ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai. Savukārt trešajā kārtā komisija vērtēs pretendentu vadības kompetences.

Konkursa noslēgumā viens vai divi visaugstāko novērtējumu guvušie pretendenti tiks izvirzīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) prioritārā secībā, galīgā lēmuma pieņemšanai un kandidāta iecelšanai amatā. Ieņemot amatu, jaunais VAS “Elektroniskie sakari” neatkarīgais padomes loceklis saņems mēneša atlīdzību 2323 eiro apmērā (pirms nodokļu nomaksas).

Nominācijas procesu Valsts kanceleja organizē sadarbībā ar VARAM. Konkursa sludinājums pieejams Valsts kancelejas tīmekļvietnē, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, VARAM, VAS “Elektroniskie sakari” mājaslapās un sociālajos tīklos.

Konkursa nominācijas komisiju vada Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, tās sastāvā ir VARAM  valsts sekretārs Edvīns Balševics, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks Mareks Gruškevics. Tāpat piesaistīti arī neatkarīgie eksperti ar balsstiesībām - Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktore Dace Bankoviča, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa un Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības PRO prezidente Irēna Liepiņa. Padomes locekļa amata kandidātu novērtēšanas un atlases procesā iesaistīts personāla atlases pakalpojumu sniedzējs SIA “Fontes Executive Search”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI