DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Turības rektora pienākumus sāk pildīt profesore Zane Driņķe

Publicitātes foto

Ar šī gada 1. jūliju Biznesa augstskolas Turība rektora pienākumus uzsākusi pildīt līdzšinējā Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne, asociētā profesore Zane Driņķe, kuras galvenie darbības virzieni būs izcila zinātne, atbilstošas studijas, atvērtība un sadarbība ar nozarēm.

Runājot par darbības prioritātēm  jaunā rektore uzsver: “Pirmkārt, netaisīt revolūciju, bet gan evolūciju, jo tas, kas līdz šim izdarīts augstskolā, ir ļoti labs un atbilstošs gan lokālā, gan starptautiskā līmenī. Otrkārt, turpināt iet līdzi laikam un pilnveidot mācību metodes un procesus, kā arī  piesaistīt atraktīvākus pasniedzējus un veidot šo vidi daudz digitālāku un saistošāku tieši Z-paaudzei, nākamai digitālajai paaudzei un digitālajiem bērniem. Treškārt, saglabāt šo lietišķās universitātes statusu, kā arī tiekties uz lietišķo zinātni uzņēmējdarbībā, tiesību jomā, informāciju tehnoloģijās, komunikācijas, kā arī tūrismā un viesmīlībā, respektīvi, radot šo pievienoto vērtību tautsaimniecībā Latvijā un ārvalstīs.”

Par Biznesa augstskolas Turība spēcīgākajām pusēm Z.Driņķe uzskata cilvēkus, kas veido augstskolu, piesaista studentus un  darbojās ar absolventiem. “Absolventi jau saka, ka bez Turības nekādi, jo tā velk atpakaļ un ievelk savā vidē.  Ievelk tieši tādēļ, ka ir šādi cilvēki apkārt, un tā ir pamatvērtība, kas ir nākotnē arvien vairāk un vairāk jāatbalsta, un jāveido arvien spēcīgāka šī kopiena”.  Organizācija bez vērtību sistēmas nevar pastāvēt, un Turības vērtības  - brīvība, uzņēmība un kompetence - caurvijās visiem procesiem, kas notiek augstskolā un arī ārpus tās.

Raksturojot Biznesa augstskolu Turība, Z. Driņķe norādīja, ka Turība ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta, ietverot un caurvijot biznesa tematiku visos studiju virzienos. Studiju process tiek veidots tā, lai students maksimizētu savu potenciālu, tādējādi Turība ir uz pievienotās vērtības radīšanu vērsta augstskola. Un arī turpmākajos gados Turību viņa redz kā augstskolu, kura vienmēr būs soli priekšā pārmaiņām - piedāvās aktuālus studiju kursus un metodiku, liekot uzsvaru uz starptautiskās vides veicināšanu gan lokāli, gan globāli, kā arī atpazīstamības veicināšanu starptautiskajā izglītības arēnā.

Ar Biznesa augstskolu Turība Z. Driņķe jau saistīta vairāk kā 20 gadus, septiņus no kuriem bijusi Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne.  Viņa ir Zinātnisko žurnālu redkolēģijas biedrs, Latvijas Tiešā mārketinga asociācijas valdes locekle un Turības Mentoru asociācijas valdes locekle,  koučs.   

Atgādinām, ka šogad, 24. maijā, Biznesa augstskolas Turība Satversmes sapulce par Turības jauno rektoru vienbalsīgi ievēlēja Turības Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāni, asociēto profesori Zani Driņķi. Savukārt līdzšinējais, ilggadējais rektors Aldis Baumanis turpmāk savus spēkus veltīs stratēģiskajiem un pārstāvniecības jautājumiem, darbojoties kā Biznesa augstskolas Turība Attīstības padomes priekšsēdētājs. 

Savos 30. pastāvēšanos Biznesa augstskola Turība ir izaugusi par lielāko privāto augstskolu Baltijā, iekļūstot Latvijas lielāko universitāšu pirmajā pieciniekā.  Augstskola piedāvā studēt kādā no 29 studiju programmām -  sākot no uzņēmējdarbības, jurisprudences, organizāciju drošības, informācijas tehnoloģijām līdz tūrismam, komunikācijai un pasākumu producēšanai. Turību jau absolvējuši vairāk kā 17 000  absolventi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI