DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents: Ministru kabinetam un Saeimai ir jāpieņem politisks lēmums par sabiedrisko mediju apvienošanu

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

20. jūnijā, tiekoties ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP), Valsts prezidents Egils Levits uzsvēra, ka ir nepieciešama politiskā griba, lai pieņemtu nepieciešamos lēmumus par vienota sabiedriskā medija izveidošanu.

Sarunā ar padomes pārstāvjiem Jāni Siksni, Sanitu Upleju-Jegermani un Jāni Eglīti Valsts prezidents pārrunāja padomes izstrādātās koncepcijas vadlīnijas, apvienotā sabiedriskā medija finansēšanas modeļus, citu Eiropas Savienības valstu sabiedrisko mediju finansēšanas un attīstības pieredzi.

“Viens no demokrātiskas valsts stūrakmeņiem ir spēcīgi sabiedriskie mediji. SEPLP ir padarījusi savu darbu. Tagad Ministru kabinetam un Saeimai ir jāpieņem politiski lēmumi par apvienošanu un finansēšanas modeli. Politiķiem jānodarbojas ne tikai ar sevi, bet jāpieņem arī nepieciešamie lēmumi. Apvienošana ļautu efektīvi izmantot valsts līdzekļus. Tā dotu iespēju straujāk attīstīt digitālās platformas, kas savukārt palielinātu auditorijas aptveri. Kā būtisku es arī uzskatu satura paplašināšanu, dažādošanu, kvalitātes paaugstināšanu,” atzīmēja E. Levits.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI