DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Saldus novada Nīgrandes pagastā izcēlies plašs ugunsgrēks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. jūnija plkst. 6.30 līdz 20. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 75 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 33 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 00.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novada Nīgrandes pagastu, kur dega siena šķūnis 300 m2 platībā. Plkst. 04.07 ugunsgrēks ierobežots un šobrīd turpinās siena pārkraušanas un dzēšanas darbi. Notikuma vietā strādā 12 Skrundas, Priekules un Saldus ugunsdzēsēji glābēji, ir piesaistītas četras autocisternas, Ezeres pašvaldības formējuma ugunsdzēsēji ar vienu autocisternu, kā arī īpašnieka traktortehnika.

Plkst. 00.15 tika saņemts izsaukums uz Dobeles novada Dobeli, kur vienstāva ražošanas ēkā pagrabstāvā dega apgaismes ierīce un lauksaimniecības pārstrādes produkti 4,5 m2 platībā. Plkst. 02.21 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 00.09 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ādažu novada Ādažu pagastu, kur četrstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega elektrības sadales skapis 1,5 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki. Plkst. 00.48 degšana tika likvidēta.

Vakar pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Lūznavas pagastu, kur traktors iegāzies dīķī, cilvēks netiek laukā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku no ūdenī esošā traktora izcēla un nogādāja krastā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēka nāvi. Notikuma vietā, piesaistot vietējo zemnieku traktortehniku, traktors tika izvilkts krastā, kur tam tika atvienotas akumulatora klemmes.

Plkst. 13.23 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Emīla Melngaiļa ielu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva apkures telpā dega elektroierīce, vadi un sadzīves mantas 5 m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 30 cilvēki. Plkst. 14.50 degšana tika likvidēta.

Plkst. 12.14 tika saņemts izsaukums uz Raiņa ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī cepeškrāsnī dega cimds 0,1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, sadzirdot dūmu detektora brīdinošo signālu, no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki. Plkst. 12.35 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divi šķūņi, divas kūtis, sadzīves mantas, apkures katls, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, automašīnas salons, bremžu sistēma,  transformators, vadi, mežu zemsedzes, siens, sausā zāle, kūdra, krūmi un septiņos gadījumos atkritumi.

Deviņos gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzušu koku sazāģēšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI