DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2023. gada 7. jūnijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Trešdien, 7. jūnijā no nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 12 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3761 cilvēks. Humānu apsvērumu dēļ aizvadītajā diennaktī valsts robežas šķērsošana nav liegta diviem cilvēkiem, kopumā šogad humānu apsvērumu dēl uzņemti 187 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 68 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 44 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti trīs ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, savukārt Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti divi Irānas pilsoņi, kuri robežsargiem uzrādīja viltotas Spānijas pilsoņu pases. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi. Kriminālprocesu ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturētas trīs meklēšanā esošas personas

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Londonas un viens no Taškentas Latvijā ieceļojoši Latvijas pilsoņi, kuri atrodas policijas meklēšanā, kā arī viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Uzbekistānas un diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Uzbekistānas, vienam Azerbaidžānas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 17 ārzemniekiem

Grebņevas, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, trīs Mongolijas, trīs Ukrainas, trīs Armēnijas, viens Krievijas, viens Baltkrievijas, viens Kazahstānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas saukta pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta pieciem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju, viens uz Dublinu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments nederīgs uzvārda maiņas dēļ), kā arī viens uz Tbilisi izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts.  Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Lietuvas, vienam Indijas, vienam Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – trīs Lietuvas, diviem Baltkrievijas, diviem Moldovas, diviem Ukrainas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Armēnijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI