DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2023
Lasīšanai: 9 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

26. - 29. maijs uz valsts robežas un iekšienē

Piektdien, 26. maijā

No nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 52 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3508 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 185 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 28 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta deviņiem ārzemniekiem

Silenes, Vientuļu, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl četriem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, trīs Kazahstānas un divi Baltkrievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – astoņiem Baltkrievijas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, diviem Moldovas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas un vienam Vācijas pilsonim.

Sestdien, 27. maijā

No nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 37 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3545 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 185 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 55 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas un vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, pieciem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Vientuļu un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Moldovas un viens Armēnijas, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – pieciem Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – sešiem Baltkrievijas, četriem Latvijas, trīs Krievijas, trīs Moldovas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Kirgizstānas, vienam Ungārijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Svētdien, 28. maijā

No nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 14 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3559 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 185 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 48 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 26 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Vientuļu, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas, diviem Krievijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, trīs Gruzijas un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl četriem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Indijas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Edinburgu izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokumentam beidzies derīguma termiņš). Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Igaunijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 20 personām – pieciem Latvijas, četriem Baltkrievijas, trīs Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Itālijas, vienam Izraēlas, vienam Kazahstānas, vienam Kirgizstānas, vienam Kosovas, vienam Serbijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Pirmdien, 29. maijā

No nelikumīgas Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas šķērsošanas atturēti 17 cilvēki, savukārt kopumā šogad – 3576 cilvēki. Šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 185 cilvēki.

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas konstatēja 52 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 35 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  •  Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Baltkrievijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 17 ārzemniekiem

Terehovas, Silenes, Vientuļu, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, četriem Ukrainas un diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, diviem Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Krievijas un diviem Ukrainas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem

Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti astoņi Uzbekistānas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – diviem Baltkrievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – septiņiem Baltkrievijas, diviem Kazahstānas, vienam Latvijas, vienam Moldovas, vienam Uzbekistānas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI