DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

1. jūlijā darbu sāks Latgales rajona tiesa

Otrdien, 30. maijā, Tieslietu padome rakstveida procesā pieņēma lēmumus saistībā ar jaunizveidoto Latgales rajona tiesu. Tieslietu padome noteica, ka Latgales rajona tiesā strādās 44 tiesneši un tiesas darbības teritorija būs Rēzeknē, Balvos, Daugavpilī, Krāslavā, Ludzā un Preiļos.

Jau ziņots, ka 2023. gada 24. martā Tieslietu padome nolēma no 2023. gada 1. jūlija reorganizēt Daugavpils tiesu, pievienojot to Rēzeknes tiesai, un mainīt reorganizētās tiesas nosaukumu uz Latgales rajona tiesa.

Tiek plānots, ka tiesu reorganizācijas rezultātā paaugstināsies tiesu efektivitāte un izlīdzināsies tiesnešu noslodze. Tiesu pieejamība iedzīvotājiem netiks ietekmēta un tiesas būs pieejamas līdzšinējās atrašanās vietās, kā arī iedzīvotājiem būs iespēja iesniegt dokumentus jebkurā no šobrīd esošajām tiesu atrašanās adresēm.

Tāpat Tieslietu padome lēma tiesnesi Ingu Putru pārcelt no Zemgales apgabaltiesas Aizkrauklē uz Zemgales apgabaltiesu Jelgavā ar 2023. gada 1. jūniju.

Tieslietu padome noteica, ka tiesnesis Jānis Silickis, kurš iecelts rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amatā ar Latvijas Republikas Saeimas 2023. gada 11. maija lēmumu, amata pienākumus sāks pildīt Rīgas pilsētas tiesā.

Papildu informācija:

Pamatojoties uz likuma “Par tiesu varu” 32. panta trešo daļu, tiesnešu kopskaitu rajonu (pilsētu) tiesās un Ekonomisko lietu tiesā, kā arī Administratīvajā rajona tiesā nosaka Saeima pēc Tieslietu padomes priekšlikuma. Savukārt tiesnešu skaitu katrā no tiesām nosaka Tieslietu padome pēc tieslietu ministra priekšlikuma.

Tieslietu padome, pamatojoties uz pozitīvu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas atzinumu, lemj par tiesneša pārcelšanu citā tāda paša līmeņa tiesā vai tiesu namā.

Pamatojoties uz Saeimas lēmumu par tiesneša iecelšanu rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amatā, Tieslietu padome nosaka konkrētu rajona (pilsētas) tiesu vai tās tiesu namu ar attiecīgu tiesneša amata pienākumu izpildes vietu tiesas darbības teritorijas ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI