DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

“Latvijas meža dienas” Tērvetē sestdien gaida ģimenes ar plašu svētku programmu

FOTO: LVM

Šajā sestdienā, 27. maijā, no plkst. 10.00 Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē ar plašu svētku programmu turpinās Baltijā lielākais meža nozares pasākums “Latvijas Meža dienas”. Uz svētku skatuves uzstāsies grupas "Knīpas un knauķi" un "Bermudu Divstūris", savukārt vairāk nekā 100 pieturās varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, kas atklās meža nozīmi cīņā ar klimata pārmaiņām. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Interesenti varēs iepazīt mežu - redzēt darbībā meža mašīnas, zāģus un citus instrumentus, novērtēt jaunus veidus, kā no meža veltēm veidot noderīgas lietas saimniecībā un piedalīties dažādās aktivitātēs, kā piemēram, šaut ar loku, iejusties mini kokvedēja vadītāja lomā, iegulties čiekuru vannā un atrast savu dārgumu smilšu kaudzē un vēl daudz ko citu. Pasākumā piedalīsies arī tīru mežu aizstāvis Cūkmens.  

Šodien, "Latvijas Meža dienu" pirmajā dienā Tērvetē pulcējās vairāk nekā septiņi tūkstoši skolēnu no visas Latvijas. Visas dienas laikā tika godināti dažādu konkursu laureāti: apsveikti LVM uzlīmju konkursa "Vai mežs izglābs pasauli" uzvarētāji, mācību pētījumu konkursa “Mežotājs” un LVM Meža olimpiādes laureāti, kā arī tika pasniegtas LVM Bioekonomikas skolas specbalvasi. Uz skatuves notika arī “Zaļā josta” konkursa “Tīrai Latvijai” laureātu apbalvošana kopā ar grupu “Citi Zēni” un basketbola klubu VEF Rīga.

"Šodien Tērvetē redzam daudz smaidīgu bērnu, kas izbauda mežu ar visām maņām. Katram ir iespēja savām rokām iepazīt meža audzēšanas ciklu, sākot no sēkliņas un beidzot ar gatavu koka māju. Arī sestdien ģimenes gaida dažādi piedzīvojumi svaigā gaisā, tāpēc tiekamies vērienīgajās "Latvijas Meža dienās"," aicina LVM vides izsglītības vadītāja Līga Abizāre.  

“Latvijas Meža dienas” šogad notiek piekto gadu. Pasākumu organizē AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, "Zaļā josta" un vairāk nekā 100 meža nozares organizācijām. 

Pasākuma programma: www.latvijasmezadienas.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI