DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgā norisināsies Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Pastāvīgās komitejas sanāksme un diskusija par mākslīgā intelekta attīstības tendencēm

Piektdien, 26.maijā, Rīgā norisināsies Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Pastāvīgās komitejas sanāksme, kas pulcēs parlamentāriešus no 46 Eiropas Padomes dalībvalstīm, Latviju tajā pārstāv Latvijas delegācijas EPPA vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Sanāksmi atklās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un EPPA prezidents Tinijs Kokss (Tiny Kox). Pēc tam sekos diskusija ar ārlietu ministru, Eiropas Padomes Ministru komitejas vadītāju Latvijas prezidentūras laikā Edgaru Rinkēviču.

Sanāksmē plānots spriest par dažādiem aktuālajiem jautājumiem, tostarp Latvijas prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā, Reikjavīkas samitā pieņemtajiem lēmumiem, kā arī par iespēju izslēgt Krievijas un Baltkrievijas sportistus no olimpiskajām spēlēm.

EPPA sanāksmes ietvaros piektdien paredzēta arī diskusija, kurā plānots spriest par mākslīgā intelekta attīstības tendencēm un iespējamo ietekmi uz izteiksmes brīvību, dezinformācijas izplatību un demokrātijas noturību. Tāpat plānots runāt par Eiropas Padomes lomu starptautiski saistoša mākslīgā intelekta izmantošanas regulējuma pieņemšanā.

Diskusiju atklās EPPA prezidents T.Kokss (Tiny Kox) un Saeimas priekšsēdētāja biedre, Latvijas delegācijas EPPA vadītāja Z.Kalniņa-Lukaševica.

EPPA Pastāvīgās komitejas sanāksme piektdien, 26.maijā, sāksies pulksten 10.00 Mazās ģildes Lielajā zālē, Amatu ielā 5, Rīgā. Sanāksmes darba valoda – latviešu, angļu, vācu, franču un itāļu. Tās norisei ikviens varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kā arī parlamenta Facebook kontā.

Savukārt pirms tam Saeimas namā plānotas EPPA neformālās sieviešu grupas Women@PACE pārstāvju tikšanās ar goda viesi Vairu Vīķi-Freibergu, Latvijas Valsts prezidenti (1999–2007). EPPA neformālā sieviešu grupa ir izveidota, lai veicinātu sieviešu līderību un iesaisti politikas veidošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI