DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Serbijā akreditēta nerezidējošā Latvijas vēstniece Ieva Briede

2023. gada 22. maijā Belgradā Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ieva Briede svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Serbijas Republikas prezidentam Aleksandaram Vučičam (Aleksandar Vučić).

Ar Serbijas prezidentu vēstniece pārrunāja Latvijas un Serbijas politiskās, drošības un ekonomiskās aktualitātes, kā arī iespējas stiprināt abu valstu attiecības. Vēstniece uzsvēra Latvijas intereses attīstīt ciešākas tūrisma un biznesa saiknes un informēja par Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic maijā uzsāktajiem tiešajiem lidojumiem no Rīgas uz Belgradu.

I. Briede apliecināja Latvijas atbalstu Serbijas eirointegrācijas procesam, novērtējot Serbijas līdz šim paveikto un aicinot turpināt uzsāktās reformas. Vēstniece uzsvēra, ka Krievijas kara Ukrainā kontekstā ES kandidātvalstīm ir svarīgi saskaņot ārpolitiku ar ES Kopējo ārējo un drošības politiku.

Vizītes laikā Belgradā vēstniece tikās arī ar Serbijas Ārlietu ministrijas un Serbijas premjerministres biroja pārstāvjiem. Tāpat plānotas sarunas ar Eiropas integrācijas ministri Tanju Miščeviču (Tanja Miščević), Serbijas Nacionālās asamblejas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Borko Stefanoviču (Borko Stefanović), kā arī ES delegācijas Serbijā vadītāju Emanuelu Džefrē (Mr Emanuele Giaufret).

Latvijas vēstniece Serbijas Republikā Ieva Briede rezidē Atēnās, Grieķijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI