DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Līdz aprīļa vidum pie administratīvās atbildības saukti seši deputāti

Pie administratīvās atbildības no šī gada 9.janvāra līdz 13.aprīlim saukti seši Saeimas deputāti. Par to ziņojumu Saeimai trešdien, 17.maijā, sagatavojusi Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju. 

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputāte Ieva Brante pie administratīvās atbildības saukta par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, ja tas izdarīts vietā, kas apzīmēta ar ceļa zīmēm “Apdzīvotas vietas sākums” vai “Dzīvojamā zona”. 

Deputātam Arnoldam Jātniekam administratīvā atbildība piemērota par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā attiecībā uz valsts amatpersonas mantu, darījumiem, finanšu instrumentiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem vai citiem ienākumiem, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, vai par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu pēc tās valsts institūcijas brīdinājuma, kura ir tiesīga pieprasīt šādas deklarācijas iesniegšanu. 

Tāpat pie administratīvās atbildības saukts deputāts Ģirts Lapiņš. Sods piemērots par Rīgas domes noteikumos par pašvaldības teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu noteikto prasību neievērošanu. 

Savukārt deputātei Lindai Liepiņai administratīvā atbildība piemērota par noteikto izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu. 

Par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā pie administratīvās atbildības saukts deputāts Harijs Rokpelnis. 

Deputātam Andrejam Svilānam administratrīvā atbildība piemērota par iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās noslēgšanu vai cita tāda darījuma veikšanu, kas atbilst iepirkuma līguma vai vispārīgās vienošanās būtībai, ja nav piemērota šajā likumā noteiktā iepirkuma procedūra vai cita šajā likumā noteiktā līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas kārtība, kas bija jāpiemēro. 

Par pārkāpumiem deputātiem piemērots naudas sods. 

Mandātu komisijas ziņojums vēl jāskata Saeimas sēdē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI