DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts turpina atjaunot autoparku: paredzēti jauni kravas mikroautobusi sūtījumu piegādēm, arī seši elektroauto

Autoparka atjaunošanas ietvaros plānotā pieaugošā sūtījumu apjoma piegādēm un ilgtspējas mērķu nodrošināšanai Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu 26 jaunu kravas mikroautobusu ekspluatācijaiparedzēts, ka seši no jaunajiem transportlīdzekļiem būs kravas elektrofurgoni. Paralēli sākta arī elektrouzlādes staciju projektēšana Latvijas Pasta teritorijā lidostā Rīga, lai uzņēmuma infrastruktūru pielāgotu elektroauto ikdienas ekspluatācijai. Plānots, ka elektroauto uzlādei daļēji tiks izmantota paša Latvijas Pasta saražotā enerģija, jo sadarbībā ar Altum uzsākts projekts par saules paneļu parka izbūvi uzņēmuma teritorijā.

Latvijas Pasts izsludinājis iepirkumu autoparka atjaunošanai, prognozējot sūtījuma apjoma pieaugumu tuvākajos gados, kad būs nepieciešams efektīvāks autotransports ātrākai un ērtākai sūtījumu piegādei. Latvijas Pasta ilgtspējas nodrošināšanai un C02 emisiju samaiznāšanai seši no jaunajiem transport;īdzekļiem plānoti ar elektrouzlādi.

Izsludināts iepirkums kopumā 26 jaunu automašīnu ekspluatācijai sūtījumu piegādēm: no tām četri būs kravas mazie elektrofurgoni un divi – lielie kravas elektrofurgoni, kā arī 20 kravas mikroautobusi. Elektroautomašīnas ir paredzēts izmantot to kurjerpasta un pastnieku maršrutu veikšanai, kuros tipiski ir mazāka izmēra sūtījumi un kuros maršrutu var sabalansēt ar elektroauto spēju veikt vajadzīgās piegādes uzlādes ietvaros.

Līdz ar autoparka atjaunošanu sākta arī elektrouzlādes staciju projektēšanu Latvijas Pasta centrālā biroja, sūtījumu apstrādes un šķirošanas kompleksa teritorijā Ziemeļu ielā 10, lidostā Rīga, Mārupes novadā, lai uzņēmuma infrastruktūra būtu gatava elektroauto ikdienas ekspluatācijai.

Savukārt sadarbībā ar finanšu institūciju Altum uzsākts projekts par saules paneļu parka izbūvi šajā Latvijas Pasta teritorijā, tādā veidā paredzot elektroauto ekspluatāciju dabai iespējami draudzīgā veidā ar pašā uzņēmumā saražoto elektroenerģiju.

Maksimālā autoparka paplašināšanai paredzamā iepirkuma summa ir 930 000 eiro. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI