DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas lielākās universitātes svinīgi atklās projektu, kas stiprinās digitālās prasmes sabiedrībā

Sabiedrības digitālo prasmju pilnveide ir vitāli svarīga Latvijas tautsaimniecības transformācijai. Kā to panākt, tiks atklāts projekta «Augsta līmeņa digitālo prasmju attīstība Latvijā augstas veiktspējas skaitļošanas jomā» svinīgajā atklāšanā 16. maijā plkst. 13.00. Pasākums notiks Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra zālē «The Moon», Ķīpsalas ielā 6A, un tiešraidē RTU Facebook lapā.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un Latvijas Universitāte (LU) īsteno vērienīgu Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma investīcijas un valsts budžeta finansētu projektu «Augsta līmeņa digitālo prasmju attīstība Latvijā augstas veiktspējas skaitļošanas jomā», kurā tiks izstrādāti jauni studiju moduļi un tos veidojoši kursi, ļaujot universitātēm sagatavot profesionāļus, kuri modernākās tehnoloģijas izmantos teju jebkurā tautsaimniecības jomā – no dzelzceļa inženierijas, siltumenerģētikas un uzņēmējdarbības loģistikas līdz veselības aprūpei un klimata modelēšanai. Pirmie studenti un nozaru profesionāļi augsta līmeņa digitālās prasmes sāks apgūt jau nākamajā gadā.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas lielāko universitāšu vadītāji – RTU rektors Tālis Juhna, LU rektors Indriķis Muižnieks, RSU zinātņu prorektore Agrita Kiopa –, kā arī mācībspēki, kuri sākuši izstrādāt jaunos studiju moduļus. Pasākumā piedalīsies arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs  un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Andris Kužnieks, apliecinot šī projekta nozīmi Latvijas sabiedrības un tautsaimniecības attīstībā. Darba tirgus vajadzību pēc profesionāļiem ar augsta līmeņa digitālām prasmēm iezīmēs industrijas pārstāvji, tai skaitā valodu tehnoloģiju uzņēmuma «Tilde» pētniecības un izstrādes direktors Raivis Skadiņš.

Pasākumā būs iespējams arī uzzināt, kā top studiju moduļi, kādas nākotnes darba tirgus prasmes tie palīdzēs attīstīt, un iepazīt virtuālās realitātes un digitālo dvīņu tehnoloģijas.

Pasākuma norisei būs iespēja seko līdzi RTU Facebookhttps://fb.me/e/UDK6kZ4m

Tautsaimniecībai transformējoties, pieaug pieprasījums pēc kvalificētiem speciālistiem ar digitālām prasmēm. Latvijas sabiedrības kopējās digitālās prasmes joprojām ir zemākas par ES vidējo rādītāju. Lai cilvēkiem palīdzētu iekļauties mainīgā darba tirgū, ir jārada iespēja apgūt progresīvas un augstāka līmeņa prasmes. Īstenojot projektu, tiks izstrādāti 12 jauni studiju moduļi augstas veiktspējas skaitļošanas tehnoloģiju jomā, kas tiks integrēti studiju procesā un izmantoti arī mācībās industrijā nodarbinātajiem. Izmantojot tos, līdz 2026. gadam padziļinātas digitālās prasmes gūs ap 2000 studentu un speciālistu no uzņēmējdarbības, akadēmiskā un valsts sektora. 

Projekta (Nr. 2.3.1.1.i.0/1/22/I/CFLA/003) kopējais budžets ir 6,2 milj. eiro, no kā 6 milj. eiro ir Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma investīcija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI