DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noskaidroti 10.Jauniešu Saeimas nākotnes politiķa titula ieguvēji

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 21.aprīlī, parlamentā noslēdzoties 10.Jauniešu Saeimai, apbalvoti nākotnes politiķa titula ieguvēji: Sintija Beitāne, Kristiāns Priedītis, Madara Senkāne un Dāvis Emīls Zīle. Tie ir jaunieši, kuri, Jauniešu Saeimas ietvaros strādājot nozaru komisijās, izrādījuši īpaši aktīvu līdzdalību deklarāciju projektu apspriedē un pilnveidē.

Šogad projekta vadmotīvs bija “Latvija izvēlas demokrātiju”, un jaunieši sprieda par neatkarības stiprināšanu, izvēles brīvību un tās sniegtajām iespējām, izglītības nozīmi brīvības un valstiskās identitātes aizsargāšanā, kā arī par demokrātijas stiprināšanu.

Ievēlētie jaunieši Saeimas Sēžu zālē deva svinīgo solījumu, apstiprināja mandātus un komisiju sastāvu. Sēdē Jauniešu Saeimas deputāti debatēja un balsoja arī par četru deklarāciju projektu nodošanu atbildīgajām nozaru komisijām – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, Ārlietu komisijai, Eiropas lietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai. Dienas otrajā pusē jaunieši par deklarāciju projektiem un tiem iesniegtajiem priekšlikumiem diskutēja komisijās un pēc tam lēma otrajā Jauniešu Saeimas sēdē.

Jauniešu Saeimu vadīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un jauniešu Prezidijs – dalībnieki, kuru iesniegtās idejas 10.Jauniešu Saeimas vēlēšanās bija guvušas vislielāko atbalstu: Romans Giedrjus Gorjunovs, Maksims Lodiņš, Emīls Bergs un Kate Sūniņa.

Darbu komisijās vadīja Ārlietu komisijas sekretāre Irma Kalniņa, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sekretārs Jānis Skrastiņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Agita Zariņa-Stūre.

Lai kandidētu 10.Jauniešu Saeimā, jauniešiem bija jāiesniedz ideja vēlēšanām un priekšlikumi deklarāciju projektiem. Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI