DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvija Ramšteinas sanāksmē izziņo papildu militāro atbalstu Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Piektdien, 21. aprīlī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece piedalījās desmitajā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā, Vācijā. Sanāksmes laikā aizsardzības ministri pauda nelokāmu apņemšanos turpināt sniegt Ukrainai nepieciešamo atbalstu, lai stiprinātu Ukrainas militārās spējas atgūt visu savu teritoriju.

Aizsardzības ministre, iepazīstinot kolēģus ar Latvijas plānoto papildu militāro atbalstu Ukrainai, uzsvēra: “Latvija ir atsaukusies Ukrainas lūgumam piegādāt pretgaisa aizsardzības sistēmas un ir pieņēmusi lēmumu ziedot Ukrainai visas, vēl mūsu rīcībā palikušās, pretgaisa aizsardzības sistēmas “Stinger”. Mēs darīsim visu iespējamo, lai tās tiktu piegādātas pēc iespējas ātrāk.”

Papildus tam Latvija turpina īstenot vērienīgu Ukrainas karavīru apmācību programmu. “Mūsu mērķis bija šogad dubultot Latvijā apmācīto Ukrainas karavīru skaitu, salīdzinot ar 2022. gadu. Šobrīd jau redzam, ka mums izdosies apmācīt vēl lielāku dažāda līmeņa Ukrainas bruņoto spēku karavīru skaitu. Esmu pārliecināta, ka līdz gada beigām Latvija būs apmācījusi gandrīz 3000 Ukrainas bruņoto spēku karavīrus,” teica aizsardzības ministre.

Vienlaikus aizsardzības ministre I. Mūrniece uzsvēra, ka Latvija kopā ar citiem sabiedrotajiem strādā pie jaunas iniciatīvas, lai Latvijā apmācītu Ukrainas bruņoto spēku karavīrus.

Noslēgumā I. Mūrniece arī uzsvēra, ka Latvijas atbalsts Ukrainai ir nemainīgs. Latvijas valdības, nevalstisko organizāciju un sabiedrības apņēmība sniegt visu iespējamo atbalstu nemazināsies. Un ir kritiski, lai visa demokrātiskā pasaule nepieļautu, ka to sabiedrības nogurst no šī kara, jo tieši uz to cer Krievija.

Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksme Ramšteinā apvieno vairāk nekā 50 valstis visā pasaulē, un tā tika izveidota ar mērķi kolektīvi atbalstīt Ukrainu, lai sniegtu atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un uzsāktās pilna mēroga karadarbības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI