DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Faktiskā bezdarba līmenis martā samazinājies par 0,2 procentpunktiem

2023. gada martā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,8 %, un salīdzinājumā ar februāri tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis martā samazinājās par 0,3 procentpunktiem līdz 8,8 %, taču sieviešu – par 0,1 procentpunktu līdz 4,8 %.

Faktiskā bezdarba līmenis pēc dzimuma pa mēnešiem

(procentos, sezonāli neizlīdzināts)

Skatīt OSP datubāzē: NBB150m.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,0 %, un kopš februāra tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem. Salīdzinot ar 2022. gada martu, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, reģistrētā – par 0,8 procentpunktiem.

 

Faktiskā un reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem

(procentos, sezonāli neizlīdzināts)

 

Skatīt OSP datubāzē: NBB150m.

2023. gada martā Latvijā bija 65,0 tūkstoši bezdarbnieku (23,1 tūkstotis sieviešu un 42,0 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,5 tūkstošiem mazāk nekā februārī un 2022. gada martā. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,1 tūkstoti, taču sieviešu – par 0,3 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus.

Reģistrētā bezdarba līmenis pa mēnešiem – NVA tīmekļa vietne
CSP veikto mēneša novērtējumu metodoloģija pieejama oficiālā statistikas portāla aprakstošo metadatu sadaļā Nodarbinātība un bezdarbs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI