DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Latvijas Pasta klientiem tagad pieejamas VISA maksājumu kartes norēķiniem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Latvijas Pasts.

Sekojot klientu paradumu maiņai un sabiedrībā pieaugošajai nepieciešamībai pēc bezskaidras naudas norēķiniem, kā arī iespējām attālināti veikt maksājumus un pirkumus, Latvijas Pasta nodrošinātās Pasta norēķinu sistēmas (PNS) klientiem no 2023.gada aprīļa ir pieejamas VISA maksājumu debetkartes. Vienlaikus sāk darboties mobilā lietotne Latvijas Pasts Pay.

Līdz šim PNS konts ļāva saņemt algu, pensiju, pabalstus un citus maksājumus, veikt pārskaitījumus uz juridisku un privātpersonu kontiem pasta nodaļās, kā arī kredītiestādēs Latvijā un ārvalstīs, iemaksāt un izņemt no sava konta skaidru naudu, apmaksāt rēķinus par īres, komunālajiem un citiem pakalpojumiem, ko iepriekš varēja paveikt tikai pasta nodaļā. Turpmāk PNS būs piesaistīta arī debetkarte, ar kuru varēs norēķināties tirdzniecības vietās un par pirkumiem internetā (ja karte būs reģistrēta drošu darījumu (VISA Secure) veikšanai internetā), kā arī izņemt naudu jebkurā bankomātā.

Jaunums ir arī mobilā lietotne Latvijas Pasts Pay, kas sniegs iespēju pārvaldīt naudu, izmantojot Latvijas Pasta kontu un VISA maksājumu karti: veikt drošus maksājumus tirdzniecības vietās un internetā, pieprasīt bilanci, pieteikt virtuālās un fiziskās kartes, iesaldēt nozaudētu karti, iestatīt katrai kartei dienas un mēneša limitus, vērot savus izdevumus, darījumu vēsturi un pārskatus par izvēlēto laika periodu, saņemt tūlītējus paziņojumus par izdevumiem pēc katra maksājuma.

“Ja vēl pavisam nesen Latvijas Pasts bija vienas pieturas aģentūra, kur klients vienlaikus atrisināja vairākas vajadzības – nosūtīja vēstules, iepirkās un pie viena apmaksāja rēķinus –, tagad liela daļa finanšu pakalpojumu ir pārcēlusies uz digitālo vidi. Ar to jārēķinās ikvienam mūsdienīgam uzņēmumam, sekojot līdzi pieprasījumam, reaģējot uz klientu paradumu maiņu un nodrošinot tādus pakalpojumus, kas atvieglo ikdienu mūsu klientiem. Ļoti mērķtiecīgi risinājumus arvien ērtākai finanšu pakalpojumu saņemšanai saviem klientiem visā valsts teritorijā piedāvā arī Latvijas Pasts,” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Foto: Latvijas Pasts.

Klientiem būs iespēja izvēlēties maksājumu karti, kas piemērotāka, ja nepieciešams izņemt skaidru naudu bankomātā, vai virtuālo karti, ja jāveic tikai maksājumi tirdzniecības vietās un internetā. Maksājumu karte sniedz tādas pašas priekšrocības, kādas nodrošina jebkura mūsdienīga bankas karte: bezkontakta maksājumu iespēju, neievietojot karti POS terminālī un neievadot PIN kodu; algas, pensijas, pabalstu un citus pārskaitījumus uz kontu utt.

Projekts īstenots sadarbībā ar maksājumu pakalpojumu nodrošinātāju Wallester.

“Mēs esam pagodināti kļūt par cienījamu partneri, un priecājamies piedāvāt savu inovatīvo risinājumu, kas palīdz īstenot šo projektu. Wallester ir veltījis ievērojamu laiku un resursus, lai nodrošinātu, ka Latvijas Pasts var veiksmīgi īstenot savu ideju. Kā uz klientu vērstas organizācijas gan Latvijas Pasts, gan Wallester ir apņēmušies nodrošināt personalizētus risinājumus, kas atbilst indivīdu vajadzībām. Mēs esam lepni par savu ieguldījumu šajā partnerībā, un turpinām strādāt kopā, lai veicinātu inovācijas un modernizāciju nozarē," skaidro Wallester vadītājs Sergejs Astafjevs.

PNS maksājumu kartei var pieteikties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais – fiziska persona, kam ir funkcionējošs mobilais tālrunis, uz kuru tiks nosūtīta mobilā īsziņa ar informāciju par kartes PIN kodu un reģistrēto 3D paroli. Ja nav atvērts PNS konts, jāaizpilda pieteikums konta atvēršanai un maksājumu kartes noformēšanai Latvijas Pasta interneta vietnē pasts.lv. Ja PNS konts ir atvērts, jāaizpilda tikai pieteikums maksājumu kartes noformēšanai pasts.lv.

Maksājumu kartes izgatavošana ir maksas pakalpojums atbilstoši Latvijas Pasta noteiktajiem tarifiem.

Sīkāk par Latvijas Pasta jauno maksājumu karti: https://pasts.lv/lv/privatpersonam/finansu_pakalpojumi/maksajumukarte/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI