DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ēnotāji iepazīst robežsarga profesiju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Arī šogad Valsts robežsardzes koledža aktīvi iesaistījās ēnu dienas aktivitātēs un daudzi jaunieši izmantoja Valsts robežsardzes koledžas piedāvātās vakances. Jaunieši ēnoja Valsts robežsardzes koledžas kadetu, rotas komandieri un kinologus.

5.aprīlī agri no rīta jaunieši ieradās Valsts robežsardzes koledžā, lai kopā ar kadetiem piedalīties rīta apskatē un izvadē ierindas laukumā. Daļa no ēnām devās uz Kinoloģijas centru, kur iepazinās ar kinologa dienestu un vēroja dienesta suņu apmācības procesu, respektīvi, piedalījās kucēnu sākotnējās apmācības īstenošanā. Pārējās ēnas sekoja kadeta mācību gaitām, piedalījās nodarbībās, praktizējās ierindas paņēmienu izpildē un kārtoja ieskaiti militārajā sagatavošanā.

Jaunieši apmeklēja robežsardzes muzeju un iepazinās ar robežsardzes izveidošanas vēsturi, kā arī pielaikoja trauksmes grupas ekipējumu, apskatīja ieročus, robežsardzes speciālos un tehniskos līdzekļus. Jaunieši tika iepazīstināti ar mācību procesu un koledžas infrastruktūru, mācību iespējām Valsts robežsardzes koledžā un karjeras veidošanu Valsts robežsardzē.

Ēnu dienas ietvaros jaunieši guva plašu ieskatu robežsardzes dienestā, jo klātienē redzēja kāda ir robežsarga ikdiena, kā arī varēja praktiski līdzdarboties, kas savukārt jauniešiem liks pārdomāt savu nākotnes darbības jomu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI