DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2023. gada 30. marts uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 30. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 55 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Mančesteras ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 15 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Silenes, Vientuļu, Grebņevas un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, vienam Azerbaidžānas pilsonim, ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Tadžikistānas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl četriem Ukrainas, trīs Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Silenes, Terehovas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēti trīs Krievijas, viens Kirgizstānas, viens Uzbekistānas, viens Serbijas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta divām personām

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Īstmidlandu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju, savukārt Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas nepilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta (dokuments pieteikts kā zagts vai zudis). Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Gruzijas, diviem Igaunijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – septiņiem Baltkrievijas, pieciem Latvijas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Igaunijas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI