DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Cēsu novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28. marta plkst. 6.30 līdz 29. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 12 uz kūlas ugunsgrēku un vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu,  15 uz glābšanas darbiem, bet divi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 02.40 VUGD saņēma informāciju, ka Ogres novada Lēdmanes pagastā deg neapsaimniekota angāra tipa ražošanas ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg angāra otrais stāvs 200 m2 platībā. Plkst. 06.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.48 tika saņemts izsaukums uz Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastu, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega griestu pārsegums un sodrēji ēkas dūmvadā 10 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš centās ugunsgrēku nodzēst saviem spēkiem un no ēkas evakuējās pirms VUGD ierašanās. Cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 18.43 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 12 kūlas ugunsgrēkus, no kuriem pieci izcēlās Latgalē, vēl pieci Rīgā un pierīgā un divi – Zemgalē. Plašākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Daugavpilī, kur ugunsdzēsēji glābēji dzēsa kūlas ugunsgrēku 9000 m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega kūts, vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, riepa un trīs gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI