DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pastmarku sērijas Latvijas muižas otrais izdevums veltīts Hartmaņa muižai Rīgā

Publicitātes foto

Latvijas Pasts papildinājis pastmarku sēriju Latvijas muižas – tās otrais izdevums veltīts Hartmaņa muižai Rīgā, Kalnciema ielā. Jaunās pastmarkas dizainu miniatūras gleznas formā veidojis mākslinieks Aleksejs Naumovs. Filatēlijas jaunumus sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2023.gada 31.martā Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Uz otrās Latvijas muižas sērijas pastmarkas redzama Hartmaņa muižas ēka, kas atrodas Rīgā, Kalnciema ielā. Pastmarka izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir 1,88 eiro, kas atbilst 12.grupas valstu vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu.

Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 500 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks A.Naumovs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un bijušais rektors.

Hartmaņa muižas komplekss ir viens no skaistākajiem Kalnciema ielas unikālās kultūrainavas elementiem. Gadu laikā īpašums bijis vairākkārt sadalīts, taču patlaban tas atkal apvienots vienā teritorijā. Muižas kompleksā ietilpst vecā un jaunā ēka, kā arī palīgēkas, tāpat saglabājusies daļa no muižas parka. Vecā dzīvojamā ēka celta aptuveni 1786.gadā vai neilgi pirms tam. Hartmaņu muiža iekļauta valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā.

Jauno pastmarku un aploksni Latvijas muižas – Hartmaņa muiža iespējams aplūkot šeit.

Latvijā ir vairāk nekā 1000 muižu, kuru liktenis bieži vien bijis visai skarbs, tāpēc Latvijas Pasts ar pastmarku starpniecību iepazīstina ar Latvijas muižu vēsturi un arhitektūras stilu attīstību gadsimtu gaitā.

Pastmarku sērijas Latvijas muižas pirmā pastmarka izdota 2022.gadā, un tā tika veltīta Švarcmuižas ēkai, kas atrodas Rīgā, Daugavgrīvas ielā. Visas Latvijas muižu sērijas pastmarkas iespējams redzēt te.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 14.aprīlī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI