DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvijas Banka publicē savu pirmo ilgtspējības pārskatu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Banka ir publicējusi savu pirmo ar klimatu saistītās informācijas atklāšanas pārskatu par 2022. gadu, sniedzot ieskatu savos centienos veicināt ilgtspējīgu attīstību un risināt vides, sociālās un pārvaldības jautājumus.

Pārskatā uzsvērta Latvijas Bankas apņemšanās integrēt ilgtspējību ieguldījumu procesā un aprakstīti galvenie sasniegumi klimata risku mazināšanā, sociālās atbildības un pārvaldības jomā. Pārskatā arī detalizēti izklāstītas Latvijas Bankas pārvaldības, stratēģijas un risku vadības prakses, kā arī pieeja ar klimatu saistīto risku pārvaldībā nemonetārās politikas ieguldījumu portfeļos.

"Ilgtspējības pārskats ir svarīgs solis, turpinot integrēt ilgtspējību savu ieguldījumu pārvaldībā un ar to saistīto lēmumu pieņemšanas procesos," uzsver Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks. "Mēs apzināmies ilgtspējīgas attīstības nozīmi un esam apņēmušies dot savu ieguldījumu tādu globālo izaicinājumu risināšanā kā klimata pārmaiņas, bioloģiskās daudzveidības saglabāšana un nevienlīdzība."

Pārskatā Latvijas Banka informē, ka ir būtiski samazinājusi oglekļa pēdas nospiedumu savā attīstīto tirgu akciju portfelī – salīdzinājumā ar 2021.gadu portfeļa oglekļa pēdas nospiedums ir samazināts par 47 %.

"Mēs uzskatām, ka, risinot ar klimatu saistītas un ilgtspējības problēmas, varam radīt ilgtermiņa vērtību mūsu sabiedrībai, veicināt ilgtspējīgu nākotni un iedvesmot visu Latvijas finanšu sektoru seko šai iniciatīvai," akcentē M. Kazāks.

Latvijas Bankas pārskati par ilgtspējību ir daļa no visu Eirosistēmas centrālo banku eiro denominēto nemonetārās politikas ieguldījumu portfeļu ar klimatu saistīto finanšu pārskatu publikācijām (sk. https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2023/html/ecb.pr230323~05efc3cf49.en.html), kurās izmantots kopējs ietvars, kas definē minimālās šādu pārskatu sagatavošanas prasības, balstoties uz Task Force on Climate-related Financial Disclosures ieteikumiem.

Ar klimatu saistītās informācijas atklāšanas pārskats ir pieejams Latvijas Bankas tīmekļvietnē bank.lv (https://www.bank.lv/aktualitates-banklv/publikacijas/latvijas-bankas-nemonetaras-politikas-portfeli-ar-klimatu-saistitas-informacijas-atklasana).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI