DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima uzklausīs ikgadējo tiesībsarga ziņojumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas deputāti ceturtdien, 23.martā, sēdē uzklausīs tiesībsarga Jura Jansona ikgadējo ziņojumu par Latvijas Republikas tiesībsarga paveikto.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus Autortiesību likumā, kā arī saistītos grozījumus Autortiesību kolektīvā pārvaldījuma likumā. Tie precizē jautājumus saistībā ar autortiesībām un blakustiesībām digitālajā vienotajā tirgū, kā arī šo tiesību piemērošanu noteiktām raidorganizāciju tiešsaistes pārraidēm un televīzijas un radio programmu retranslācijām.

Otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem, ar kuriem cita starpā plānots noteikt, ka tabakas izstrādājumus, aizstājējproduktus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un uzpildes tvertnes būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem, un šīs personas nedrīkstēs tos iegādāties.

Tāpat otrajā lasījumā Saeimā paredzēts skatīt grozījumus Komerclikumā, kas paredz nodrošināt Eiropas Savienības Pārrobežu reorganizācijas un Digitalizācijas direktīvu prasību ieviešanu nacionālajos normatīvajos aktos.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūgusi Saeimu sēdes darbakārtību papildināt, iekļaujot tajā grozījumus likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Ar grozījumiem paredzēts noteikt, ka pašnodarbinātām personām vairs nebūs jāveic iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumi no saimnieciskās darbības.

Apstiprinātajā Saeimas 23.marta sēdes darbakārtībā iekļauti 12 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 paredzēta atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI