DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autovadītāju ievērībai: braukšanas apstākļus pa vietējas nozīmes ceļiem Vidzemē, Latgalē, vietām Kurzemē apgrūtina sniegs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šorīt uz plkst. 6.30 vietējie ceļi daudzviet, īpaši Vidzemē un Latgalē, kā arī vietām Kurzemē ir sniegoti, braukšanas apstākļi tur ir apgrūtināti. Cēsu, Alūksnes, Daugavpils un Krāslavas apkaimē sniega dēļ ir īpaši apgrūtināta braukšana pa vietējiem autoceļiem.

Vienlaicīgi, sākoties atkusnim daudzviet, pārsvarā Kurzemē un Zemgalē, uz grants autoceļiem ir novērojams šķīdonis – pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Šobrīd transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti jau 112 grants ceļu posmos. Karte ar posmiem, kur noteikti ierobežojumi, atrodama šeit.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI