DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

ECOFIN sanāksmē izskatīs Atveseļošanas fonda īstenošanas progresu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 13. līdz 14. martam finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas sanāksmē un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas norisināsies Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas sanāksmē plānots pārrunāt makroekonomiskās un fiskālās norises eirozonā, tostarp fiskālās politikas norādes 2024. gadam. Paredzēta gatavošanās starptautiskajām sanāksmēm, tostarp valūtas kursa izmaiņas un pārskats par G7 valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju februāra sanāksmi. Dalībnieki pārrunās inflācijas tendences eirozonā un Eiropas Savienības dalībvalstīs, ekonomikas pārvaldības pārskata eirozonas aspektus, kā arī diskutēs par digitālā eiro politikas mērķiem.

ECOFIN sanāksmē paredzēts diskutēt un uzklausīt Eiropas Komisijas (EK) prezentāciju par Atveseļošanas fonda īstenošanu divu gadu laikā pēc instrumenta izveidošanas. Paredzētas arī diskusijas par Atveseļošanas fonda lomu, mazinot enerģētisko neatkarību no Krievijas. ES Padomē prezidējošā valsts Zviedrija ir sagatavojusi diskusiju dokumentu par Atveseļošanas fonda un RePowerEU ieguldījumu zaļajā pārejā un enerģētiskās neatkarības veicināšanā, aicinot dalībvalstis apsvērt, kā tās plāno organizēt tām piešķirto RePowerEU finansējumu un kādi ir būtiskākie izaicinājumi šajā kontekstā.

Sanāksmē EK prezentēs fiskālās politikas vadlīnijām 2024. gadam. Tāpat plānots apstiprināt secinājumus par ekonomikas pārvaldības pārskatu un izskatīt Krievijas Federācijas kara pret Ukrainu ekonomisko un finansiālo ietekmi ar uzsvaru uz ar enerģētiku saistītiem finanšu tirgus aspektiem.

Dalībnieki atskatīsies uz G20 finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmi, kas norisinājās 24.-25. februārī, kā arī gatavosies G20 finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmei un Starptautiskā Valūtas fonda pavasara sanāksmēm aprīlī.

Tāpat ECOFIN sanāksmē plānots pieņemt Padomes rekomendācijas par EK atslogošanu saistībā ar 2021. finanšu gada budžeta izpildi un apstiprināt secinājumus par ES budžeta vadlīnijām 2024. gadam. Katru gadu Padome pirms ikgadējā budžeta procedūras izstrādā pamatnostādnes, lai iezīmētu prioritātes nākamajam finanšu gadam un sniegtu vadlīnijas EK, kura izstrādā nākamā gada Eiropas Savienības vispārējā budžeta projektu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI