DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2023
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

10.-12. marts uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 10. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus. Sestdien, 11. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju. Svētdien, 12. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Piektdien, 10. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 44 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tai skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Silenes, Vientuļu, Grebņevas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas, vienam Kazahstānas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Moldovas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Uzbekistānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Igaunijas un vienam Lielbritānijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – pieciem Baltkrievijas, trīs Lietuvas, diviem Latvijas, diviem Kazahstānas, vienam Krievijas, vienam Bosnijas un Hercegovinas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Rumānijas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sestdien, 11. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tai skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta 14 ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku, Silenes, Vientuļu un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, kā arī diviem Moldovas un diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl trīs Ukrainas un trīs Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju un viens uz Šarmelšeihu izceļojošs nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vecāku notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – trīs Lietuvas, diviem Pakistānas, vienam Igaunijas un vienam Izraēlas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – četriem Baltkrievijas, četriem Moldovas, diviem Lietuvas, diviem Serbijas, vienam Latvijas, vienam Rumānijas, vienam Azerbaidžānas, vienam Rumānijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Svētdien, 12. martā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 49 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • ieceļošana Latvijā liegta 17 ārzemniekiem;
  • izceļošana no valsts liegta pieciem Latvijas pilsoņiem;
  • izceļošana no valsts liegta trīs Latvijas pilsoņiem.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI