DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Iespēja pedagogiem attīstīt starptautiskās sadarbības prasmes tiešsaistē ar eTwinning

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros aicina skolu un interešu izglītības pedagogus, izglītības iestāžu vadību un atbalsta personālu pieteikties dažādiem pasākumiem par starptautiskās sadarbības plānošanu un organizēšanu. Pedagogiem būs arī iespēja tikties ar kolēģiem no Rietumeiropas, lai meklētu partnerus starptautiskam projektam.

Vebināri par starptautiskas sadarbības plānošanu un organizēšanu

Marta mēnesī eTwinning aicina pieteikties dalībai vebināros par starptautiskas sadarbības plānošanu un organizēšanu skolēniem tiešsaistē. eTwinning projekti ir tiešsaistes projekti, kuros īpašs uzsvars likts uz skolēnu savstarpējo sadarbību. Nereti divu vai vairāk skolēnu grupu sadarbības plānošana attālināti var būt izaicinājums gan no metodiskā skata punkta, gan no tehnoloģiju lietojuma. Lai palīdzētu pedagogiem attīstīt savu kompetenci un prasmes, eTwinning aicina piedalīties divos vebināros. 16. marta vebinārā varēs uzzināt par dažādām metodēm un rīkiem, kā veiksmīgāk nodrošināt skolēnu sadarbību, bet 22. marta vebinārā trīs pedagoģes dalīsies savā pieredzē par šāda veida sadarbības organizēšanu, praktiskiem aspektiem un labo praksi.

16. marts, plkst. 16:00 – 17:00.

Vebināru vadīs Edīte Sarva – eTwinning vēstniece, Limbažu Valsts ģimnāzijas izglītības metodiķe un kursa “Projekta darbs” vadītāja, Skola2030 eksperte, LU Izglītības zinātņu doktorantūras studente.

Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-vebinars4.

12. marts, plkst. 18:00 – 19:30.

Vebinārā ar pieredzi dalīsies: Laura Lauksarga (Jūrmalas Pumpuru vidusskolas skolotāja), Anna Beļska (eTwinning vēstniece un J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotāja), Ineta Lielkalne (eTwinning vēstniece, Kr. Valdemāra Ainažu pamatskolas, Tālmācības vidusskolas “Rīgas Komercskola” skolotāja).

Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-vebinars5.

Starptautisks projektu partneru tirdziņš

Līdz 21. martam aicinām skolotājus, skolotāju palīgus, interešu izglītības skolotājus, kuri māca skolēnus no 5. līdz 12. klasei, pieteikties dalībai starptautiskā projektu partneru tirdziņā, kurš norisināsies šī gada 29. martā. Tirdziņš organizēts ar mērķi palīdzēt Latvijas skolotājiem darboties radoši un atrast sadarbības partnerus Eiropā. Tiem, kuri nākotnē plāno piedalīties “Erasmus+” skolu sektora projektos, šī ir lieliska iespēja izmēģināt sadarbību ar potenciāliem partneriem. eTwinning cieši sadarbojas ar “Erasmus+” un eTwinning skolu sadarbības projekts ir lieliska iespēja pārbaudīt partneru uzticamību pirms ķeraties klāt pie lielākiem projektiem. Tirdziņā piedalīsies pedagogi no Latvijas, Austrijas, Vācijas, Francijas, Lihtenšteinas. Dānijas un Īrijas.

Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-tirdzins4.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI