DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina pieteikt pretendentus pašvaldības apbalvojumam “Pagodinājums” četrās nozarēs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Alūksnes novada pašvaldība aicina līdz 1. aprīlim pieteikt pretendentus pašvaldības apbalvojumam “Pagodinājums” četrās nozarēs - uzņēmējdarbībā, izglītībā, kultūrā un sportā.

Apbalvojumu “Pagodinājums” katrā jomā pasniedz, vērtējot iepriekšējā gada sasniegumus. Tādēļ pašvaldība aicina iedzīvotājus apbalvojumiem pieteikt tādus pretendentus, kuru pēdējā laikā veikums un sasniegumi konkrētajās nozarēs ir bijuši sevišķi pamanāmi un būtiski, kā arī īpašus šo nozaru notikumus, kas iepriekšējā gadā izskanējuši plaši un devuši būtisku ieguldījumu.

Pašvaldība aicina pieteikt apbalvošanai cilvēkus, kolektīvus, organizācijas, uzņēmumus, notikumus minētajās jomās, rakstot vēstuli brīvā formā vai aizpildot anketu tiešsaistē https://ej.uz/pagodinajumu, kas izveidota, lai atvieglotu pretendentu pieteikšanu. Lūdzam pirms pieteikumu iesniegšanas iepazīties ar apbalvojumu nolikumu pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Nolikumi.

Apbalvojumam “Pagodinājums uzņēmējdarbībā” var pieteikt labākos, veiksmīgākos uzņēmumus dažādās komercdarbības nozarēs, kuru pēdējā laika veikums, izaugsme, inovācijas un citi uzņēmējdarbības rādītāji būtu novērtējami ar pašvaldības apbalvojumu. Apbalvojuma mērķis ir apzināt un godināt novada uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot novada un uzņēmējdarbības vides attīstību, kā arī veicināt novada uzņēmēju atpazīstamību. Pretendenti var būt kapitālsabiedrības (izņemot valsts un pašvaldības kapitālsabiedrības), to filiāles vai struktūrvienības, kuras saimniecisko darbību veic novada teritorijā, neatkarīgi no juridiskā statusa un darbības nozares un individuālie komersanti, lauksaimniecisko ražošanu un citu aroddarbību veicēji – fiziskās personas, kuri reģistrējuši un veic saimniecisko darbību novadā.

Apbalvojuma “Pagodinājums izglītībā” mērķis ir pateikties pašvaldības dibinātajām izglītības iestādēm un to pedagoģiskajiem darbiniekiem par nozīmīgu ieguldījumu pedagoģiskajā darbībā.

Šo apbalvojumu piešķir nominācijās un šogad to paredzēts pasniegt šādās nominācijās, tādēļ aicinām pieteikt pedagogus, kuru veikums atbilst kādai no tām:

  • Skolotāja personība – iedvesmotāja pārmaiņām,
  • Par mērķtiecību un rezultativitāti  darbā ar talantīgiem izglītojamiem,
  • Par mūsdienīgu un profesionālu darbu iekļaujošā izglītībā,
  • Par iniciatīvu un radošumu pedagoģiskās pieredzes un darbības popularizēšanā.

Apbalvojuma “Pagodinājums kultūrā” mērķis ir pateikties kultūras darbiniekiem par īpašiem sasniegumiem un nozīmīgu ieguldījumu novada kultūras darbā, kultūrvides saglabāšanā un attīstības pilnveidošanā vai īpašiem sasniegumiem kādā no mākslas, amatiermākslas, amatniecības, izdevējdarbības vai novadpētniecības jomām, izciliem sasniegumiem starptautiskajos konkursos.

Ar apbalvojumu “Pagodinājums sportā” var apbalvot novada sportistus, komandas, trenerus, sporta klubus un nozares sabiedriskos aktīvistus par ievērojamiem sasniegumiem sportā, kā arī pateikties par nozīmīgu ieguldījumu iedzīvotāju veselīga dzīvesveida izkopšanā un sportisku aktivitāšu popularizēšanu novadā. Apbalvojumu piešķir nominācijās par īpašiem sasniegumiem Latvijas, Eiropas un Pasaules čempionātos, Olimpiskajās spēlēs, kā arī cita augsta līmeņa sacensībās vai par nozīmīgu ieguldījumu sporta darbā.

Piesakot pretendentus kādam no apbalvojumiem, aicinām norādīt pieteikto personu (vārds, uzvārds), komandu, kolektīvu, uzņēmumu vai organizāciju (nosaukums), notikumu vai pasākumu u.c., kā arī aprakstīt konkrētos sasniegumus, par ko pretendentu izvirzāt apbalvojumam. Pieteikums noformējams brīvā stilā. Lūdzam norādīt arī pieteicēja datus, lai pieteikums nebūtu anonīms un nepieciešamības gadījumā ar pieteicēju varētu sazināties. Pieteikumus var rakstīt gan individuāli, gan kolektīvi, tā apliecinot konkrētā pretendenta veikuma un ieguldījuma nozīmību plašākai sabiedrībai.

Pretendentus līdz 1. aprīlim (ieskaitot) aicinām pieteikt, aizpildot elektronisko anketu vai iesniedzot pieteikumus brīvā formā Alūksnes novada pašvaldībai, Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301, nogādājot tos personīgi Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza ielā 11, 1. stāvā, nosūtot uz e-pastu dome@aluksne.lv vai pašvaldības e-adresi. Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar pašvaldības Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciālisti Evitu Aploku, e-pasts: evita.aploka@aluksne.lv, tālrunis 26646749.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI