DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: veselības nozarē nepieciešamas gan reformas, gan pieaugošs finansējums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

1. martā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar veselības ministri Līgu Meņģelsoni un veselības aprūpes nozares profesionālo organizāciju – Latvijas Ārstu biedrības (LĀB), Latvijas Jauno ārstu asociācijas (LJĀA), Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) un Latvijas Māsu asociācijas (LMA) – pārstāvjiem, lai pārrunātu veselības nozares finansējuma jautājumus.

Uzklausot nozares pārstāvju redzējumu par sistemātiskajām problēmām Latvijas veselības aprūpē, kas veidojušās gadu no gadu un šobrīd sasniegušas kritisku punktu, Valsts prezidents norādīja, ka vienlaikus ar nepieciešamību pēc papildu finansējuma būtiski arī strādāt pie reformām, kas ilgtermiņā stiprinātu medicīnas personāla kapacitāti un Latvijas iedzīvotāju veselību.

“Veselības atalgojuma sistēmai ir jābūt caurspīdīgai, loģiskai un taisnīgai. Slimnīcu tīklam jābūt mūsdienīgam un optimizētam. Tās ir reformas, kuru nepieciešamību apzinās visi, arī veselības nozarē strādājošie. Tāpat pakāpeniski, bet atbildīgi un noteikti jāceļ finansējums veselības nozarei, jo gan indivīds atsevišķi, gan sabiedrība kopumā saprot, ka veselība ir svarīga prioritāte,” uzsvēra E. Levits.

Tika pārrunāta arī telemedicīnas stiprināšanas nozīme, militārās medicīnas un civilās aizsardzības jautājumi.

Valsts prezidents pateicās organizācijām par augsto motivāciju, iestājoties par veselības aprūpes sistēmas attīstību, kā arī visiem Latvijas medicīnā nodarbinātajiem par kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu Latvijas iedzīvotājiem.

Veselības aprūpes nozares profesionālās organizācijas pārstāvēja LĀB prezidente Ilze Aizsilniece, LĀB valdes loceklis profesors Viesturs Boka, LĀB komunikācijas vadītāja Evija Ansonska, LJĀA valdes priekšsēdētājs Artūrs Šilovs, LJĀA valdes loceklis (reizē arī LĀB valdes loceklis) Jānis Vētra, LMA vadītāja Dita Raiska, LMA valdes locekle Inese Budzila un LĢĀA prezidente Sarmīte Veide.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI