DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Minhenes drošības konferencē kopā ar valstu līderiem diskutēs par Eiropas noturību un sabiedroto sadarbību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

17.–19. februārī Valsts prezidents Egils Levits piedalīsies nozīmīgākajā ikgadējā Eiropas konferencē drošības jomā – Minhenes drošības konferencē, lai kopā ar pasaules valstu un organizāciju līderiem diskutētu par galvenajiem ārpolitikas un drošības politikas izaicinājumiem.

Valsts prezidents ir aicināts uzstāties paneļdiskusijā par noturību Eiropas ziemeļaustrumos (Show of Force or Just for Show? Fostering Resilience in Europe’s North-East) un apaļā galda diskusijā par Trīs jūru iniciatīvas nozīmi Eiropas infrastruktūras attīstībā (Completing Europe in a Time of Conflict: The Three Seas Initiative and Europe’s Infrastructure Integration). Esot turpat gadadienas priekšvakarā, kopš Krievija iebrukusi Ukrainā, Minhenes drošības konferences debašu centrā būs arī izvērtējums par alianses sadarbību un politisko apņemšanos ievērot uz noteikumiem balstītu starptautisko kārtību.

Līdztekus konferences dienaskārtībai Valsts prezidentam paredzētas nozīmīgas tikšanās, tai skaitā trīs Baltijas valstu līderu tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu (Mr Emmanuel Macron). Tāpat E. Levitam plānotas divpusējas tikšanās ar Slovēnijas prezidenti Natašu Pircu Musaru (Mrs Natasa Pirc Musar), Kosovas prezidenti Vjosu Osmani-Sadriu (Mrs Vjosa Osmani-Sadriu), Lihtenšteinas kroņprinci Āloisu un ārlietu, izglītības un sporta lietu ministri Dominiku Hasleri (Mrs Dominique Hasler), Armēnijas premjerministru Nikolu Pašinjanu (Mr Nikol Pashinyan) un ārlietu ministru Araratu Mirzojanu (Mr Ararat Mirzoyan) u. c.

Vairāk informācijas par Minhenes drošības konferenci 2023 saitē: https://securityconference.org/en/msc-2023/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI