DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Veselības ministrijas rīkotās Bērnu drošības sporta spēles notiks arī izglītības iestādēs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

2023. gada pavasarī dažādās Latvijas skolās notiks 24 bērnu traumatisma profilaksei veltītas sporta spēles. Tāpat kā pērn, sporta spēles būs bez maksas. Pirmās spēles notiks 15. februārī Rīgā, Juglas vidusskolā.

Sporta spēļu mērķauditorija ir bērni no 1. līdz 7. klasei. Aktivitātes paredzētas sporta vai audzināšanas stundu laikā, iepriekš vienojoties ar skolas vadību. Izmantojot jau iepriekšējā vasarā radīto programmu, bērni varēs izmēģināt spēkus atmiņas spēlē, zvanu koridorā, galda hokejā, uz balansa dēļa, labirinta skrējienā un citās nodarbēs. Katrai spēļu aktivitātei ir piesaistīts kāds no biežākajiem traumatisma veidiem, par kuriem stāsta piesaistītie speciālisti – svešķermeņu norīšana un aizrīšanās, termiskie ievainojumi (apdegumi un applaucējumi), uz batuta gūtās traumas, drošība uz ūdens un ūdens tuvumā, saindēšanās ar sadzīves ķīmiju un medikamentiem un citi.

Esam priecīgi, ka svarīgos jautājumus par bērnu drošību un traumatisma mazināšanu var pasniegt bērniem saprotamā veidā un ļaut ierastās sporta stundas pavadīt citādāk. Daudzas traumas var novērst pirms tās notiek, ja bērniem un pieaugušajiem ir izpratne par vienkāršiem piesardzības soļiem, piemēram, pirms sportošanas iesildīties, lietot aizsargekipējumu un darīt to pareizi. Atbildības sajūta un zināšanas ir atslēgas vārdi drošām sporta aktivitātēm visa vecuma bērniem,” pauž kampaņas īstenotāji.

2022. gada jūnijā un jūlijā vairākās Latvijas pilsētās notika Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltītas sporta spēles bērniem. Kopumā informatīvās kampaņas “Pārvērt pārdrošību par drošību!” ietvaros notika 12 pasākumi, pulcējot gandrīz 2000 dalībnieku. Redzot lielo apmeklētāju interesi un saņemot izglītības iestāžu aicinājumus uzņemt aktivitātes savās telpās, kampaņas rīkotāji – Veselības ministrija, Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (Bērnu slimnīca) un Slimību profilakses un kontroles centrs – paplašina iespēju bērniem apgūt zināšanas un pavadīt laiku aktīvi.

Spēles tiks rīkotas visos Latvijas statistiskajos reģionos. Jau pašlaik grafiks paredz ciemoties Baldones vidusskolā, Limbažu valsts ģimnāzijā, Salaspils pamatskolā, Rojas vidusskolā, Īslīces pamatskolā un daudzās citās. Katra skola saņems arī informatīvos materiālus, kuri radīti kampaņas ietvaros – informatīvo bukletu un instrukciju jaunajiem vecākiem.

Kampaņa “Pārvērt pārdrošību par drošību!” notiks līdz 2023. gada augustam. Visi kampaņas informatīvie materiāli pieejami Veselības ministrijas tīmekļvietnē www.esparveselibu.lv, Bērnu slimnīcas tīmekļvietnē www.bkus.lv un www.veselapasaule.lv. Kampaņas aktualitātes atspoguļotas arī sociālajos tīklos:

Kampaņa tapusi pēc Veselības ministrijas, Bērnu slimnīcas un Slimību profilakses un kontroles centra iniciatīvas un tiek īstenota Eiropas Sociālā fonda projekta “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” (identifikācijas Nr. 9.2.4.1/16/I/001) ietvaros.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI