DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē izskatīs finanšu nozares aktualitātes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 13. līdz 14. februārim finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas sanāksmē un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas norisināsies Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas sanāksmē plānots pārrunāt jaunākos notikumus enerģijas tirgos un to ietekmi uz fiskālās politikas reakciju eirozonā. Notiks tematiskā diskusija par eirozonas darba tirgiem, aktualitātēm un gaidāmajiem izaicinājumiem. Tāpat tiks izskatītas makroekonomikas un finanšu norises un politikas koordinācija eirozonā.

Reaģējot uz Krievijas karu Ukrainā, ES ciešā koordinācijā ar līdzīgi domājošajām valstīm ir noteikusi bezprecedenta apjoma sankcijas Krievijai. Kopš 2022. gada februāra ir pieņemtas pavisam deviņas ES sankciju pakotnes. ECOFIN sanāksmē Eiropas Komisija (EK) informēs ministrus par pieņemto sankciju īstenošanu un ietekmi.

Sanāksmes laikā plānota viedokļu apmaiņa par ES ekonomikas pārvaldības ietvara pārskatu, tostarp vidēja termiņa fiskāli strukturālajiem plāniem, to grozīšanas procesu un sasaisti ar vēlēšanu ciklu. Tāpat ministri diskutēs par parāda ilgtspējas analīzi un tās izmantošanu par pamatu plānu sagatavošanai, kā arī par to, kā panākt kompromisu starp ES kopējiem noteikumiem un nacionālās atbildības pakāpi.

ECOFIN sanāksmē plānots arī diskutēt par pašreizējiem tiesību aktu priekšlikumiem finanšu pakalpojumu jomā. Tāpat sanāksmes darba kārtībā iekļauti arī Padomes īstenošanas lēmumi saskaņā ar Atveseļošanas fondu, gatavošanās G20 finanšu ministru un centrālo banku vadītāju sanāksmei 2023. gada 23.–24. februārī, kā arī paredzēts izskatīt secinājumus par ES jurisdikciju sarakstu, kas nesadarbojas nodokļu jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI