DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministre ar EST pārstāvjiem pārrunā turpmāko sadarbību Eiropas tiesiskuma stiprināšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9. februārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar  Eiropas Savienības Tiesas (turpmāk – EST) delegācijas pārstāvjiem. EST šāda veida vizīte notiek pirmo reizi un Latvija ir pirmā valsts, kuru EST delegācija apmeklē, lai pievērstu uzmanību karjeras iespējām EST, veicinātu zināšanu un pieredzes apmaiņu institūciju darbinieku starpā un sniegtu jaunas iespējas sadarbībai.  Tieslietu ministrija un delegācija bija vienisprātis, ka ir jāattīsta sadarbība, kas vērsta uz tiesiskuma stiprināšanu ES.

Tieslietu ministre I.Lībiņa-Egnere norāda: “Nākamgad, atzīmējot Latvijas 20 gadu dalību Eiropas Savienībā, atcerēsimies, ka tie ir arī 20 gadi Eiropas Savienības Tiesu sistēmā. Domāju, ka tā būs laba iespēja pastāstīt sabiedrībai, tostarp jauniešiem, par Eiropas Savienības vērtībām, likumiem un tiesībām. Saņēmām daudz priekšlikumu sadarbībai jauno juristu izglītošanas un esošo profesionāļu tālākās izglītības un prakses jomā, kas tuvākā laikā jāievieš dzīvē. Tieslietu ministrijai kā būtiskam elementam Eiropas Savienības un Latvijas tiesu sadarbībā, ir jāveicina Latvijas perspektīvas klātbūtne Eiropas Savienības tiesas nolēmumu veidošanā.

EST delegācijas pārstāvji tikšanās laikā aktualizēja ar ES tiesībām saistītus jautājumus un akcentēja to tiešo ietekmi Latvijā. Tāpat EST pārstāvji norādīja uz nepieciešamību stiprināt Latvijas tiesnešu kvalifikāciju un profesionalitāti, atzinīgi novērtējot uzsākto darbu pie Tieslietu akadēmijas izveidošanas. Tikšanās dalībnieki apmainījās ar viedokļiem par EST un nacionālo tiesu lomu kopējās ES tiesu sistēmas stiprināšanā, nodrošinot ES tiesību vienotu interpretāciju un piemērošanu, kā arī pamattiesību un pamatbrīvību aizsardzību.

Papildu informācija:

EST pārstāvēja: EST tiesnese Ineta Ziemele un EST sekretārs Alfredo Kalots Eskobars (Alfredo Calot Escobar), un Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesnese Inga Reine, kā arī vairāku EST dienestu vadošie pārstāvji: Daudzvalodības ģenerāldirekcijas ģenerāldirektors Tjerī Lefēvrs (Thierry Lefèvre), Informācijas ģenerāldirekcijas ģenerāldirektore Raluka Lavīnija Peika (Raluca-Lavinia Peica), Pētniecības un dokumentācijas direkcijas direktore, Čelestīna Jannone (Celestina Iannone), kā arī Preses un informācijas nodaļas vadītājs Huans Karloss Gonsaless Alvaress (Juan Carlos Gonzalez Alvarez).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI