DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš Eiropadomē ar ES līderiem lems par turpmāku atbalstu Ukrainai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 9. februārī, un piektdien, 10. februārī, piedalīsies Eiropadomē, Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē, Beļģijā, kurā ES līderi lems par atbalsta turpināšanu Ukrainai, ekonomisko situāciju un migrāciju.

Pirms Eiropadomes Ministru prezidents piedalīsies Baltijas - Ziemeļvalstu formāta (NB6) + Īrijas koordinācijas sanāksmē.

ES līderi sanāksmē lems par turpmāku atbalstu Ukrainai, kura turpina aizstāvēties pret Krievijas izvērsto militāro agresiju. ES līderi pārrunās 3. februārī notikušā 24. Eiropas Savienības un Ukrainas samita rezultātus. Tas bija pirmais samits kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā un kopš 2022. gada jūnija, kad ES piešķīra Ukrainai ES kandidātvalsts statusu.

Eiropadomē arī plānots pārrunāt ES ekonomisko politiku, kā nodrošināt ES ilgtermiņa labklājību un globālo konkurētspēju, ņemot vērā jauno ģeopolitisko realitāti. ES līderi arī spriedīs par ASV Inflācijas samazināšanas aktu, tā ietekmi uz ES ekonomiku un potenciālo ES reakciju.

ES līderi arī plāno pārrunāt kopējo ES pieeju migrācijas politikai, galveno uzmanību pievēršot ārējo robežu efektīvai kontrolei un ES sadarbībai ar trešajām valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI