DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

KP atļauj ar tauku un proteīnu vairumtirdzniecību saistītu uzņēmumu apvienošanos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu par UAB “Imlitex Holdings”, UAB “Duetra” un UAB “EDS INVEST 6” kopīgas izšķirošas ietekmes gūšanu pār UAB “EDS INVEST 4”, tādējādi pastarpināti iegūstot bankrota procesā esošās UAB “Rietavo veterinarine sanatarija” kapitāldaļas. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu

UAB “Imlitex Holdings” pamatdarbības veids ir holdingkompāniju darbība. Ar to saistītā sabiedrība UAB “Imlitex Agro” nodarbojas ar lauksaimniecības izejvielu un pārstrādāto dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu – tauku un proteīnu produkcijas vairumtirdzniecību. Savukārt UAB “Duetra” un UAB “EDS INVEST 6” ir jaundibināts uzņēmums, kurš neveic saimniecisko darbību un komercdarbību.

UAB “EDS INVEST 4” uzņēmuma pamatdarbība ir parādu portfeļu pirkšana un pārdošana Lietuvā. Ar to saistītās sabiedrības veic darbību pārstrādāto dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu vairumtirdzniecības tirgū - UAB “Rietavo veterinarine sanitarija” pamatdarbība ir dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu savākšana un pārstrāde un pārstrādāto dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu - tauku un proteīnu ražošana un vairumtirdzniecība; SIA “Reneta” pamatdarbība ir zivju miltu un zivju eļļas ražošana un vairumtirdzniecība, kā arī tā nodrošina specifiska riska dzīvnieku izcelsmes produktu savākšanu un nodošanu pārstrādei UAB “Rietavo veterinarine sanitarija”.

Tādējādi apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts tauku un proteīnu vairumtirdzniecības tirgus Latvijā. Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū Latvijā, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama Konkurences padomes atļauja. Tādējādi Konkurences padome nodrošina valstisku kontroli pār tirgu koncentrēšanos, lai neveidojas tādas strukturālas izmaiņas, kuru rezultātā patērētājiem ilgtermiņā tiek ierobežotas izvēles iespējas vai preces un pakalpojumi jāiegādājas par nekonkurētspējīgu cenu. Plašāka informācija par apvienošanās kontroli Latvijā pieejama Konkurences padomes tīmekļvietnes sadaļā “Tirgus dalībnieku apvienošanās”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI