DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Jaunlaicenes pagastā uzbūvēta uzņēmējdarbības veicināšanai nozīmīga ražošanas ēka

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers pasniedz ēkas atslēgas un nosaukuma plāksni SIA “Apses briketes” valdes priekšsēdētājam Aināram Voltam.

FOTO: Monta Melzoba

Turpinot īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstīto projektu “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā”, Alūksnes novada pašvaldība ir nodevusi nomniekam pirmo no ražošanas angāriem, kas uzbūvēts minētajā projektā – Jaunlaicenes pagasta “Jaunie Zariņi”.

 

Jaunbūvētās ražošanas ēkas nomnieks ir SIA “Apses briketes”. Ēkā būs jauna, mūsdienīga apses kokmateriāla zāģētava un notiks arī zāģmateriālu pirmapstrāde.

"Pašvaldība turpina īstenot finanšu apjoma un objektu skaita ziņā vērienīgāko uzņēmējdarbības atbalsta projektu novadā. Tam saņēmām ievērojamu finanšu atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas piecu miljonu eiro apmērā. Pagājušā gadā ekspluatācijā nodevām vairākus uzņēmējdarbības atbalstam pārbūvētos ceļu posmus pagastos. Šī ir pirmā no četrām ražošanas ēkām, kuras atslēgas nododam ēkas uzņēmējiem, kas ir apliecinājuši investīciju veikšanu un jaunu darba vietu radīšanu, un nomās šīs telpas," pasniedzot nomniekam jaunās ražošanas ēkas nosaukuma plāksni, sacīja Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

Priekšsēdētāja vietnieks teritoriālajos jautājumos Jānis Sadovņikovs atzina, ka ir gandarījums par katru pabeigto un ekspluatācijā nodoto uzņēmējdarbības atbalsta objektu.

"Prieks par uzņēmējiem, kas pierāda, ka prot strādāt, tāpēc pašvaldības pienākums ir palīdzēt katram uzņēmējam, jo tas rada pienesumu visam novadam," uzsvēra J. Sadovņikovs.

Šis projekts ir izstrādāts, balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām, un tā mērķis ir izveidot komercdarbībai piemērotu infrastruktūru novadā. Projekts vērsts uz vairāk nekā 32 uzņēmumiem novadā, kuru pamatdarbības jomas saistītas ar ražošanu, vairumtirdzniecību, pārvadājumiem un citām novada attīstībai svarīgām nozarēm, kā arī potenciālajiem komersantiem, investoriem, vietējiem uzņēmumiem un projekta sadarbības partneriem. Īstenojot projektu, visiem iesaistītajiem uzņēmējiem ir jānodrošina arī savs ieguldījums – jaunas darba vietas un investīcijas. Kopumā visā projektā tie ir 10 miljoni eiro investīciju un 111 darba vietas.

Ražošanas ēku tehniskās dokumentācijas autors ir SIA “Angāri”, būvdarbus objektā veica SIA “RRKP būve”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

Projekts “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” atbalstīts specifiskā atbalsta mērķa 5.6.2 “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” 4. kārtā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI