DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministre Parīzē atklās biznesa forumu un tiksies ar Francijas uzņēmēju organizācijām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone kopā ar uzņēmēju delegāciju trešdien, 8. februārī, dosies darba vizītē uz Parīzi (Francijā). Vizītes ietvaros ministre atklās biznesa forumu, kā arī tiksies ar Francijas amatpersonām un uzņēmējus pārstāvošām organizācijām, lai veicinātu Latvijas uzņēmumu eksportu Francijā, kā arī uzrunātu potenciālos investorus sadarboties pētniecības, inovācijas un enerģētikas projektos Latvijā. Ministri vizītē pavadīs Latvijas vēstnieks Francijā  V.E. Eduards Stiprais.

Vizītes ietvaros ekonomikas ministre tiksies ar Francijas tirdzniecības, investīciju piesaistes un franču diasporas ministru Oliveru Behtu (Olivier Becht), lai pārrunātu ekonomiskās divpusējās sadarbības potenciālu, kā arī šobrīd izstrādes stadijā esošo Latvijas-Francijas 2023. - 2026. gada Rīcības plānu, kas ietvers arī sadarbību tādās ekonomikas jomās kā digitālās tehnoloģijas, 5G, enerģētika un Rail Baltica.

Tāpat ministre tiksies ar Francijas Olimpiskās komitejas vadību un Olimpiādes organizatoriem,  lai pārrunātu Latvijas uzņēmēju iespējas iesaistīties Parīzes Olimpisko spēļu 2024. gadā infrastruktūras veidošanā, kā arī piedalīties Olimpisko spēļu ietvaros notiekošajos nacionālajos paviljonos, kur būs iespēja prezentēt valstu tautsaimniecības sasniegumus, kā arī veidot jaunus biznesa kontaktus globālā mērogā.

Ceturtdien, 9. februārī, ekonomikas ministre  kopā ar  uzņēmējiem piedalīsies un atklās Latvijas – Francijas biznesa forumu. Forumā piedalīsies abu valstu uzņēmēji, tajā tiks prezentētas Latvijas zinātnes prioritātes un investīciju iespējas Latvijā, kā arī pārrunātas sadarbības iespējas atjaunojamās enerģijas, zaļo tehnoloģiju un IKT jomās.  Forums tiek organizēts sadarbībā ar Francijas Uzņēmējdarbības konfederāciju MEDEF, Francijas – Latvijas biznesa padomi un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Parīzē Indriksonei paredzētas tikšanās arī ar vienu no lielākajiem enerģētikas uzņēmumiem “TOTAL Energies” pārstāvjiem, lai pārrunātu investīciju iespējas Latvijas enerģētikas projektos, ar Francijas nacionālo Koka un Meža federācijas vadību par abu valstu kokrūpniecības nozaru uzņēmēju sadarbību un Latvijas uzņēmēju piedāvājumu vides plānošanā, tieši koka celtniecības industrijā, kā arī ar Francijas biznesa atbalsta organizācijām.

Kopā ar ministri uz Parīzi dodas arī plaša Latvijas uzņēmēju delegācija, pārstāvot IKT, atjaunojamās enerģētikas, tehnoloģiju un vides, kokrūpniecības, tekstila un ražošanas nozares, kā arī pārstāvji no LIAA, Latvijas Zinātnes padomes un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas.

Vizīte noslēgsies piektdien, 10. februārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI