DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valdība atbalsta autoceļu piederības statusa maiņu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Ministru kabinets otrdien, 31. janvārī, atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos priekšlikumus par vairāku autoceļu piederības statusa maiņu.

SM Jelgavas novada Līvbērzes pagastā esošo nekustamo īpašumu “V1077 Līvbērzes mežs” – autoceļa Avotiņi - Skursteņi posmu nodos Zemkopības ministrijas (ZM) valdījumā, jo minētais ceļa posms netiek izmantots sabiedriskā transporta kustībai, bet šķērso ZM valdījumā esošu meža masīvu un tiek izmantots meža apsaimniekošanai, mežsaimniecības tehnikas un kokmateriālu transporta pārvadājumiem.

Savukārt nekustamo īpašumu “Ceļš Lielsvētes iela 5A” Jelgavas novada Svētes pagastā SM atpērk no tā īpašnieka infrastruktūras attīstībai, lai izbūvētu gājēju – velosipēdistu celiņu  gar valsts reģionālo autoceļu P95 Tērvete - Lietuvas robeža.

Tāpat, lai īstenotu autoceļu valsts pārvaldes funkciju un transporta infrastruktūras attīstību, SM savā valdījumā pārņems Madonas novada Cesvainē pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu “Pils ielas daļa”. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu valsts reģionālā autoceļa P37 Pļaviņas - Gulbene ceļa konstrukciju izvietošanu.

Autoceļu piederības statusa maiņa notiek saskaņā ar normatīvo regulējumu ar mērķi veicināt lietderīgāk un saimnieciskāk risināt transporta infrastruktūras pilnveidošanu un attīstību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI