DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts prezidents: “Black Hawk” helikopteri ir liels pienesums Latvijas Gaisa spēku jaudai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

23. janvārī Valsts prezidents Egils Levits Lielvārdes militārajā lidlaukā apskatīja helikopterus “Black Hawk”, ko Latvija pagājušā gada nogalē saņēma no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Pēc helikopteru apskates un sarunām ar Latvijas Gaisa spēku pilotiem Valsts prezidents uzsvēra: “Mēs šos helikopterus saņēmām pagājušā gada decembrī; tas ir liels pienesums mūsu gaisa spēku jaudai. Šādus helikopterus var izmantot arī civilajai aizsardzībai – gan, piemēram, ugunsgrēku gadījumā, gan cilvēku glābšanā. Mūsu gaisa spēki ir augsti kvalificēti; mēs sūtām savus cilvēkus uz mācībām – uzlabojam mūsu bruņoto spēku kapacitāti, uzlabojam kā militārās, tā civilās aizsardzības spējas. Iepriekšējos helikopterus mēs nododam Ukrainai, viņi prot ar tiem apieties.”

Valsts prezidents arī tika iepazīstināts ar Latvijā ražotajām “Tarragon” lidmašīnām, kas paredzētas pilotu kvalifikācijas uzturēšanai. “Pasūtīt lidmašīnas ārvalstīs ir laikietilpīgs process, un tas ir lieliski, ka mums ir šī inženierzinātņu kapacitāte uzbūvēt lidmašīnas, kas ir vienas no labākajām šādu lidmašīnu vidū. Varam lepoties ar mūsu inženieru spējām,” teica E. Levits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI