DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija novērš pasūtījuma slepkavību, ko plānoja personas paziņa mantkārīgā nolūkā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes 1. nodaļas amatpersonas īpaši sagatavotas un sarežģītas policijas operācijas laikā novērsa kāda biznesmeņa pasūtījuma slepkavību, aizturot 1992. gadā dzimušu cietušā paziņu, kurš rīkojies visticamāk mantkārīgā nolūkā, lai neatdotu parādu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītāja rīcībā jau bija informācija par cietušās personas dzīves vietu, ikdienas grafiku, pārvietošanās maršrutiem, kā arī bija jau sagatavoti nozieguma izdarīšanas rīki un līdzekļi. Aizdomās turētais vīrietis šobrīd atrodas apcietinājumā un izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. 

2022. gada nogalē Valsts policijas rīcībā nonāca operatīvā informācija, ka tiek plānota kāda uzņēmuma īpašnieka pasūtījuma slepkavība. Nekavējoties veikti nepieciešamie drošības pasākumi, lai novērstu draudus konkrētās personas dzīvībai un veselībai, kā arī īstenota virkne neatliekamo procesuālo un operatīvo darbību, kuru laikā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītājam jau ir zināma cietušā dzīvesvieta, ikdienas grafiks un pārvietošanās maršruti, kā arī ir jau sagatavoti nozieguma rīki un līdzekļi.

Rūpīgi sagatavotas un sarežģītas operatīvās meklēšanas un izmeklēšanas darbību laikā, tika gūts apstiprinājums un pierādījumi pasūtītāja nodomam un 2022. gada 16. decembrī 1992. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts, savukārt 18. decembrī viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka slepkavības pasūtītājs un organizētājs ir cietušā vīrieša paziņa, un viena no nozieguma pamatversijām saistīta ar mantiska rakstura attiecībām, lai neatdotu cietušajam parādu.

Kriminālprocesā vīrietis tiek turēts aizdomās par sagatavošanos slepkavības izdarīšanai mantkārīgā nolūkā pēc Krimināllikuma 15. panta trešās daļas un 117. panta 9. punkta. Ciešā sadarbībā ar Dienvidlatgales apgabala prokuratūru izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks un 1. nodaļas priekšnieks Romāns Jašins uzsver: “Šīs kategorijas lietas ir sarežģītas un grūti izmeklējamas, īpaši, ja informācija par plānoto noziegumu saņemta brīdī, kad personas dzīvībai jau ir reāli draudi. Šādos gadījumos ir jāreaģē nekavējoties un nav vietas kļūdām – tās var būt izšķirošas. Tikai pateicoties Valsts policijas amatpersonu profesionalitātei un pieredzei, ir glābta cilvēka dzīvība un aizturēta persona.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI