DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā ieradies Melnkalnes Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz ceturtdienai, 18. janvārim , vizītē Latvijā uzturas Melnkalnes Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Krsto Perovičs (Krsto Perović), lai ar Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu pārrunātu šī brīža ģeopolitisko situāciju un savstarpējo sadarbību reģionālās drošības stiprināšanā.

Tāpat vizītes laikā amatpersonas viesosies Ādažu militārajā bāzē, kur paredzēta tikšanās ar Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Sandri Gaugeru, kā arī ar Melnkalnes NATO Paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā karavīriem.

Melnkalne pievienojās NATO 2017. gada jūnijā, kļūstot par 29. alianses dalībvalsti. Tāpat tā ir viena no 11 valstīm, kas veido NATO Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā, kurā ietilpst karavīri arī no Albānijas, Čehijas, Spānijas, Itālijas, Islandes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Ziemeļmaķedonijas un Kanādas, kas ir vadošā valsts Latvijā izvietotajam NATO bataljonam.

 Ikdienā sabiedroto karavīri piedalās kopīgās militārās mācībās ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI