DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts pārvaldes komisija kopumā atzinīgi vērtē tūlītējos risinājumus kadastrālās uzmērīšanas pakalpojuma rindu mazināšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien, 17.janvārī, atzinīgi vērtēja Valsts zemes dienesta piedāvātos tūlītējos risinājumus, lai varētu mazināt rindas uz nepabeigto būvju kadastrālo uzmērīšanu. 

“Šobrīd piedāvātie īstermiņa risinājumi kadastrālās uzmērīšanas pakalpojuma rindu varētu samazināt par 40 procentiem. Tas pašreizējā brīdī ir vērtējams pozitīvi, taču neapšaubāmi, ka ilgtermiņā ir jādomā, kā šo pakalpojumu cilvēkiem nodrošināt ērti pieejamu un iespējami īsākā laika periodā,” pauda Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. 

Valsts zemes dienests kadastrālās uzmērīšanas rindas pieauguma mazināšanai piedāvā četrus risinājumus. Iecerēts vienkāršot administratīvās, kā arī atsevišķas kadastra reģistrācijas procedūras, kā arī pārdalīt dienesta iekšējos darbus. Tas mazinātu birokrātiju un būtiski vienkāršotu datu savākšanu un atkalizmantošanu par inženierbūvēm un palīgēkām, deputātus informēja Valsts zemes dienesta vadītāja Vita Narnicka. 

Valsts zemes dienests ir uzsācis arī jaunu darbinieku piesaisti, kā arī pārskatīta atalgojuma sistēma. Šobrīd jau darbā pieņemti 13 jauni darbinieki un notikusi viņu apmācība, informēja dienesta vadītāja. Šāds risinājums ļauj samazināt pakalpojuma sniegšanas laiku, kā arī izmaksas klientiem. Grozīti arī normatīvi, lai atsevišķu kategoriju būvēm varētu neveikt kadastrālo uzmērīšanu vai arī noteikt vienkāršotu uzmērīšanu. 

Komisijas priekšsēdētāja D.Mieriņa sēdē atzīmēja, ka “šie ir tūlītēji risinājumi. Tāpēc ar iesaistītajām pusēm, arī Tieslietu ministriju un Ekonomikas ministriju, esam vienojušies, ka februāra otrajā pusē atkal sanāksim kopā un spriedīsim, kādus uzlabojumus vēl ieviest, lai ilgtermiņā nodrošinātu kvalitatīvu būvju uzmērīšanas pakalpojumu”. 

Valsts zemes dienesta dati liecina, ka patlaban rindā uz ēku un būvju kadastrālo uzmērīšanu ir 7062 pasūtījumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI