DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Nodod Rīgas dāvinātos autobusus Kijivai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 13. janvārī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks nodeva Rīgas dāvinātos autobusus un rīdzinieku atbalsta sūtījumu Kijivas mēram Vitālijam Kličko.

Edvards Ratnieks, nododot autobusus Kijivai uzsvēra: “Šis nav tikai Ukrainas karš, šī ir cīņa par visu Eiropu. Ceram, ka Rīgas dāvinātie autobusi būs noderīgs atbalsts šajā cīņā. Ukraiņi ir drosmīga un īpaša nācija, kam izdevies atvērt latviešu un visas pasaules sirdis. Esmu pārliecināts, ka Ukraina šajā karā uzvarēs. Rīga ir un vienmēr būs ar Ukrainu!”

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko, saņemot Rīgas un rīdzinieku dāvinājumu, pauda pateicību Rīgai par nenogurstošo atbalstu, kā arī izteica vēlmi pēc iespējas drīzāk doties vizītē uz Rīgu. Kijivas mēram personiski tika nodots kāda rīdzinieku pāra sarūpētais elektrības ģenerators un dāvinātās adītās vilnas zeķes.

Viesojoties Ukrainā, Rīgas vicemērs apmeklēja arī Borodjanku, Buču un Irpiņu – pilsētas, kuras smagi cietušas, atrodoties Krievijas armijas okupācijā. Tāpat Kijivā Edvards Ratnieks tikās ar Kijivas mēra vietnieku Petro Oleniču, kurš iepazīstināja ar Kijivas pilsētas izstrādātajiem digitālajiem risinājumiem, kas guvuši starptautisku atzinību. Kijivas vicemērs izteica gatavību Ukrainas galvaspilsētā radītos digitālos risinājumus uzdāvināt Rīgai pateicībā par ilgstošo atbalstu.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn decembrī lēma ziedot vēl 10 sabiedriskā transporta satiksmes autobusus Kijivai papildus 11 autobusiem, kuri Ukrainas galvaspilsētā nonāca pērn aprīlī. No 28. līdz 30. decembrim Rīgas iedzīvotāji bija aicināti ziedot Kijivas iedzīvotājiem pārtikas un higiēnas preces, segas, siltus apģērbus un barību dzīvniekiem. Kopā tika saziedotas 50 tonnas nepieciešamo lietu aptuveni 200 000 eiro vērtībā.

“Rīgas satiksmes” šoferu vadītie autobusi ar humāno palīdzību ceļā no Rīgas uz Kijivu devās 10. janvārī, un 12. janvāra vakarā sasniedza Polijas un Ukrainas robežu, kur tie tika nodoti Kijivas sabiedriskā transporta uzņēmuma pārstāvjiem. Ceļā par autobusu drošību rūpējās Latvijas, Lietuvas un Polijas policisti.

Rīga 2022. gada aprīļa beigās nosūtīja uz Kijivu pirmos 11 SIA “Rīgas satiksme” autobusus, kurus rīdzinieki trijās dienās bija piepildījuši ar 50 tonnām humānās palīdzības. Šobrīd Kijivā kopā nogādāts 21 Rīgas dāvinātais autobuss.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI