DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ukrainas vēstnieks apmeklēs Latvijas Banku, lai iepazītos ar ukraiņu mākslinieku izstādi un tiktos ar centrālās bankas vadību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 12. janvārī, plkst. 10.00 Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko (Olexandr Mischenko) apmeklēs Latvijas Banku, lai klātienē iepazītos ar ukraiņu mākslinieku darbu izstādi un tiktos ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku un centrālās bankas vadības pārstāvjiem.

Latvijas Banka ir izlaidusi Ukrainas brīvībai veltītu sudraba kolekcijas monētu "Ukrainas brīvībai". Monētai ir ne tikai simboliska, bet arī praktiska jēga. Ar tās palīdzību Latvijas Banka vāc ziedojumus Ukrainas atbalstam – gūtie ienākumi no katras pārdotās monētas tiks ziedoti Ukrainai. Tādējādi, iegādājoties šo monētu, atbalsts būs ne tikai morāls, bet arī taustāms.

Kolekcijas monētas "Ukrainas brīvībai" autors ir ukraiņu mākslinieks Serhijs Maidukovs (Sergiy Maidukov).

Monētas "Ukrainas brīvībai" grafiskā dizaina konkurss bija īpašs ar to, ka tajā pēc Latvijas Bankas uzaicinājuma piedalījās pieci atzīti mākslinieki no Ukrainas – Katerina Bjelobrova (Kateryna Bielobrova), Ņikita Kadans (Nikita Kadan), Serhijs Maidukovs (Sergiy Maidukov), Romans Miņins (Roman Minin) un Anna Zvjaginceva (Anna Zvyagintseva). Visu konkursā iesniegto darbu raksturs bija dziļi emocionāls un personisks.

Visu mākslinieku darbi izstādīti Latvijas Bankas galvenās ēkas (Rīgā, K. Valdemāra ielā 2A) foajē, kur tos var apskatīt ikviens interesents.

Izstādē iespējams iepazīties ar konkursa darbu skicēm, kas ierasti netiek publiskotas. Slēgtajā konkursā tika aicināti piedalīties vietējā un starptautiskā līmenī atzīti un novērtēti Ukrainas laikmetīgie mākslinieki, ilustratori, kuri strādājuši ar globāliem zīmoliem un piedalījušies Kijivas un Venēcijas biennālēs u. c. nozīmīgos mākslas forumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI