DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija kopā ar CSDD tehnisko pārbaužu laikā fiksējusi vairāk nekā 40 pārkāpumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šonedēļ no otrdienas līdz ceturtdienai Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem veica automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudes, īpašu uzmanību pievēršot tieši riepu stāvoklim un to atbilstībai likumā noteiktajām prasībām.  Kopā trīs dienu laikā tika pārbaudītas 673 automašīnas un fiksēti vairāk nekā 40 pārkāpumi.

Otrdien, 27. decembrī, VP Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki kopā ar CSDD darbiniekiem veica pārbaudi Rīgā, Krasta ielā, kur kopumā pārbaudīja 163 automašīnas. Vairākām automašīnām tika konstatētas neatbilstības noteiktajām prasībām, piemēram, četrām automašīnām noņemtas numurzīmes par neatbilstošu riepu protektoru, savukārt vienai automašīnai noņemtas numurzīmes, jo tā bija aprīkota ar vasaras riepām. Savukārt septiņām automašīnām anulētas tehniskās apskates: sešām automašīnām nebija atbilstošs riepu protektors, bet vienai bija tonēti lukturi ar plēvi. Kopumā šajā pārbaudē tika uzsākti 11 administratīvā pārkāpuma procesi – septiņi par braukšanu ar neatbilstošām riepām, trīs par radaru detektoru izmantošanu un viens par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas apliecības.

Trešdien, 28. decembrī, pārbaude tika veikta Rīgā, Daugavgrīvas ielā, kur četru stundu laikā tika pārbaudītas 175 automašīnas. Arī šajā reizē tika konstatēti vairāki pārkāpumi – sešām automašīnām noņemtas numurzīmes par braukšanu ar neatbilstošām riepām un trīs automašīnām anulētas tehniskās apskates. Šoreiz 18 gadījumos autovadītāji tika mutiski brīdināti, jo riepu protektors jau bija starp  4-5 mm. Tāpat tika uzsākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi – viens par radaru detektora izmantošanu, viens par braukšanu bez transportlīdzekļa vadītāja apliecības un viens par tālruņa izmantošanu braukšanas laikā.

Savukārt vakar, 29. decembrī, Valsts policijas amatpersonas kopā ar CSDD darbiniekiem pārbaudi veica Ulbrokā, kur tika pārbaudīti 335 spēkrati. Par neatbilstošiem riepu protektoriem trīs automašīnām tika atņemtas numurzīmes un četrām automašīnām anulētas tehniskās apskates. Tāpat 45 autovadītāji tika mutiski brīdināti, ka riepu protektors ir jau starp 4-5 mm. Un piecos gadījumos par braukšanu ar neatbilstošām riepām tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Lai autovadītāji neapdraudētu ne savu, ne apkārtējo drošību, likumsargi kopā ar CSDD turpinās pastiprināti pievērst uzmanību transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumam un to atbilstībai noteikumiem!

Atgādinām, ka minimālais ziemas riepu protektora dziļums vieglajām automašīnām ir 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no trim līdz vienpadsmit naudas soda vienībām, kas ir no 15 līdz 55 eiro.

Tāpat atgādinām, ka tie transportlīdzekļu vadītāji, kuru spēkratiem tiek noņemtas valsts reģistrācijas numurzīmes, vairs nevar turpināt ceļu ar konkrēto transportlīdzekli!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI