DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīga dāvinās Kijivai 10 autobusus; iedzīvotāji aicināti piedalīties ziedošanas akcijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas dome lēmusi ziedot vēl 10 pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” “Mercedes-Benz” markas autobusus, lai palīdzētu atjaunot Ukrainas galvaspilsētas sabiedriskā transporta parku. Lai autobusi ceļā nedotos tukši, Rīgas pašvaldība kopā ar fondu “Ziedot.lv” aicina rīdziniekus piepildīt tos ar ziedojumiem Kijivas iedzīvotājiem.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks uzsver: “Aicinu rīdziniekus un Latvijas iedzīvotājus piepildīt autobusus ar tik ļoti nepieciešamajām lietām gan pieaugušajiem, gan bērniem. Novēlu mums visiem nepagurt, bet turpināt ziedot, lai arī šoziem energoresursu sadārdzinājumu dēļ arī pašiem iet grūtāk nekā citkārt. Ziemassvētki ir īstais laiks dāsnumam un palīdzībai. Ziedojuma punkti atradīsies pie “Spices” un  “Akropole Alfa” lielveikaliem, kā arī Apkaimju iedzīvotāju centros.”

Savukārt Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis norāda, ka pašvaldība kopā ar uzņēmumu “Rīgas satiksme” tuvākajā laikā meklēs iespējas atrast vēl autobusus, kurus nosūtīt uz Ukrainu: “Desmit autobusu sarūpēšana nenāca viegli, taču esam ļoti gandarīti, ka tos ziedojam jau otro reizi.”

Iedzīvotāji no 28. decembrim līdz 30. decembrim aicināti piedalīties ziedojumu akcijā “Rīga-Kijivai”, sarūpējot pārtikas, saimniecības un higiēnas preces, kā arī barību mājdzīvniekiem.

Nepieciešamie ziedojumi:

  1. Pārtikas preces – konservi, cukurs, eļļa, sāls, griķi, grūbas, makaroni, kukurūza, saldumi, rieksti, žāvētie augļi, sausiņi, barankas, sausais piens, šķīstošā kafija, tēja, aplejamā pārtika (putras, zupas utt.), dzeramais ūdens pudelēs, bērnu pārtika (biezenīši, piena maisījumi, cepumi, suliņas). Visām pārtikas precēm derīguma termiņam vajadzētu būt vismaz 6 mēnešiem.
  2. Higiēnas preces – bērnu un pieaugušo autiņbikses, zobu pasta, zobu birstes, dušas želeja, ziepes, roku krēmi, tualetes papīrs, bērnu paladziņi un mitrās salvetes. Vajadzīgs arī mazu bērnu apģērbs un apavi.
  3. Dzīvnieku barība - sausā dzīvnieku barība, dzīvnieku barības konservi, dzīvnieku kopšanas piederumi (pavadas, gultas, pakaiši u.tml.).
  4. Medicīnas preces – pārsēji, žņaugi, plāksteri, dezinfekcijas līdzekļi, antiseptiķi, medicīniskie cimdi.
  5. Citas vajadzīgas lietas – segas, matrači, guļammaisi, sildītāji, lādētāji, ģeneratori.

No 28. decembra līdz 30. decembrim ikviens rīdzinieks aicināts autobusu piepildīšanai sarūpētos ziedojumus nogādāt:

  • 28. decembrī no plkst. 15.00 līdz plkst. 20.00 Rātslaukumā;    
  • 29. decembrī no plkst. 15.00 līdz plkst. 20.00 pie tirdzniecības centra “AKROPOLE Alfa” pie B ieejas;
  • 30. decembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 20.00 pie tirdzniecības centra “Spice”.

Iedzīvotāji, kuriem nav iespējas atnest pašu sarūpētus ziedojumus, aicināti ziedot naudu portālā Ziedot.lv – ziedot.lv/10autobusi. Par saņemtajiem ziedojumiem tiks iegādātas tās lietas, kuras pietrūks autobusu piepildīšanai.

Tāpat ziedojumus varēs nogādāt kultūras centrā “Imanta”, Anniņmuižas bulvārī 29 un sev tuvākajā Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra punktā:

  • E.Smiļģa ielā 46, Rīgā;
  • Gobas ielā 6a, Rīgā;
  • Ieriķu ielā 43a, Rīgā;
  • Daugavpils ielā 31, Rīgā;  
  • Ziemeļblāzmas ielā 36, 402.kabinets, Rīgā.

Kultūras centrā “Imanta” un Apkaimju iedzīvotāju centra punktos ziedojumi tiks pieņemti šādos laikos:

  • 28. decembrī no plkst. 13.00 līdz plkst. 17.00
  • 29. decembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00
  • 30. decembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00.

Autobusi ar ziedojumiem ceļā uz Kijivu dosies janvāra vidū.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI