DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2022
Lasīšanai: 9 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 23. decembrī

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 45 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Ventspils nodaļā, veicot pasažieru sarakstu pārbaudi, konstatēts viens no Zviedrijas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl trīs Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Silenes un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas, viens Baltkrievijas un viens Lielbritānijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Lielbritānijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi uz Londonu izceļojoši Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Moldovas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Krievijas, diviem Kazahstānas, diviem Latvijas, diviem Serbijas, vienam Lietuvas un vienam Tadžikistānas pilsonim.

Sestdien, 24. decembrī

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 71 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 29 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, savukārt Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Serbijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību,. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi. Kriminālprocesu ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Aizturētas divas meklēšanā esoša personas

Ventspils nodaļā, veicot pasažieru sarakstu pārbaudi, konstatēti divi no Zviedrijas Latvijā ieceļojoši Lietuvas pilsoņi, kuri atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas, vienam Krievijas, vienam Baltkrievijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas, vienam Ukrainas un vienam Azerbaidžānas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā.  Vēl diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Silenes, Terehovas un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas, viens Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Moldovas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 36 personām – 18 Baltkrievijas, pieciem Krievijas, trīs Serbijas, trīs Uzbekistānas, diviem Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Bulgārijas, vienam Moldovas, vienam Polijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Svētdien, 25. decembrī

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 47 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 28 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Moldovas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas, vienam Moldovas, vienam Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un diviem Azerbaidžānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Moldovas, viens Ukrainas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām – astoņiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Kazahstānas, diviem Moldovas, diviem Serbijas, diviem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim.

Pirmdien, 26. decembrī

Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 42 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 25 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Rumānijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Rumānijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta 12 ārzemniekiem

Vientuļu, Terehovas, Silenes un Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Krievijas, diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, trīs Uzbekistānas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta.  Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Vientuļu, Grebņevas un  Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, divi Moldovas, viens Ukrainas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Igaunijas, diviem Uzbekistānas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – četriem Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienam Lietuvas, vienam Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Serbijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI