DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aizsardzības industrijas hakatonā rada 16 inovatīvus risinājumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Aizsardzības industrijas hakatonā «Defence Makeathon Riga 2022» uzvar trīs komandas, piedāvājot funkcionālus drošības un aizsardzības risinājumus.

Par ceļu monitoringa sistēmu izlūkošanas un novērošanas vajadzībām uzvaras laurus hakatona nominācijā «Progresīvākais risinājums» plūca komanda «PAPA». Augstāko izaugsmes potenciālu 48 stundu laikā demonstrēja komanda «ECHO», piedāvājot risinājumu, kas kalpotu kā atbalsts bruņoto spēku medicīnas dienestam, bet nominācijā «Lielākais progress» uzvarēja komanda «TANGO» par autonomu modulāro ūdens platformu. Tā hakatona laikā tika testēta Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) peldbaseinā.

«TANGO» un «PAPA» ieguva arī RTU Zinātnes un inovāciju centra specbalvu, kas nodrošinās komandām iespēju turpināt pilnveidot izstrādātos prototipus, izmantojot RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas atvērtā tipa darbnīcas «theLab» personāla konsultācijas un telpas tālākai idejas attīstībai.

Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku specbalvu saņēma komandas «SIERRA» un «CHARLIE». Pirmā attīsta tehnoloģiju, kas ļautu aprēķināt koordinātas plaša patēriņa droniem, savukārt otrā – risinājumu, kas palīdzētu noteikt objekta koordinātas ar militāro dronu palīdzību.

Specbalvas komandām piešķīra arī citi hakatona sadarbības partneri – «Edge Autonomy», «Atlas», «Brasa Defence Systems» un mobilo sakaru operators «Latvijas Mobilais Telefons».

Kopumā 48 stundu laikā hakatonā attīstītas 16 inovatīvas idejas. Hakatona sākumā prezentēto ideju skaits bija vēl lielāks – 23.

«Defence Makeathon Riga 2022» piedalījās gandrīz 100 dalībnieki, teju 30% no tiem – RTU studenti un zinātnieki. Daudzi hakatona dalībnieki pārstāvēja arī Latvijas Republikas Zemessardzes rindas. Gandrīz katrā no komandām bija dalībnieks ar militāro pieredzi, kas ļāva izstrādāt tādus risinājumus, kas būtu maksimāli pietuvināti militārās jomas vajadzībām.

Hakatonu organizēja Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar RTU Zinātnes un inovāciju centru, un tā galvenais mērķis bija veidot ekosistēmu jaunu aizsardzības tehnoloģiju un risinājumu izstrādes veicināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI