DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies ebreju tautas genocīda upuru piemiņas brīdī Rumbulā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 30. novembrī, plkst. 12.00 aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies piemiņas brīdī Rumbulas memoriālā, kas veltīts Rīgas ebreju geto ieslodzīto iznīcināšanas gadadienai.

“Holokausta noziegumi pret ebreju tautu ne Latvijā, ne citur pasaulē nav attaisnojami. Šie vēstures notikumi ir traģiski, tomēr mums tie ir jāpiemin, lai no tiem mācītos un darītu visu iespējamo, lai novērstu ļaunprātīgu vēršanos pret jebkuru tautu,” uzsver A. Pabriks.  

Piemiņas brīdī piedalīsies Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, ārvalstu diplomāti, sabiedrisko organizāciju un ebreju kopienas pārstāvji, kā arī Šimona Dubnova Rīgas Ebreju vidusskolas skolēni.

Rīgas geto ieslodzīto iznīcināšanas 81. gadadienas piemiņas brīdi organizē Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome.

Rumbula ir viena no lielākajām ebreju masveida iznīcināšanas vietām Eiropā. Divu akciju laikā 1941. gada 30. novembrī un 8. decembrī Rumbulas mežā nacisti nošāva vairāk nekā 25 000 Rīgas geto ieslodzīto, kā arī ap tūkstoti no Vācijas deportēto ebreju.

1964. gadā vietējiem ebreju aktīvistiem izdevās pārvarēt padomju varas iestāžu pretestību un panākt piemiņas akmens atklāšanu Rumbulā. Savukārt 2002. gadā tika atklāts memoriālais ansamblis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI